Nedan hittar du en beskrivning av de kurser jag erbjuder. Startdatum sätts när intresseanmälningar kommer in, för att kursen ska starta krävs minst 2 deltagare. De flesta kurser har max 4 deltagare för att alla ska få ut så mycket som möjligt av kursen. Merparten av träningen sker idag som privatlektioner och/eller träningspaket. Mer info hittar du här.Enklast når du mig på 0709-641609 eller mejlen!Du kan anmäla dig till hundträningen här.

VALPKURS/GRUNDKURS VARDAGSLYDNAD

Innehåll

Kontakt och följsamhet är A och O när vi ska lära hunden det vi vill att den ska göra och därför är kontakt basen i denna kurs. Vi lär oss hur man lär hunden att sitta, ligga, komma, stanna och annat som ger en väluppfostrad och harmonisk hund. Allt detta med belöningsbaserade metoder som lek och godis, vi använder även klicker.

Passar

Dig utan förkunskaper som har skaffat hund eller dig som har en ny valp/unghund. Här får du grunden som all framtida träning bygger på.

Kursupplägg

Beroende på antal deltagare ca 1 timme lektion där teori och (mest) praktik varvas. Teoriblad med övningar m m mejlas ut efter lektionen. Kursen hålls i Tanto.

Pris

1.950 kronor inkl kompendium.

Nästa kursstart

11 november 2017, lördagar kl 14.

UNGHUNDSKURS /SLYNGELKURS

Innehåll

En kurs med fokus på hunden i slyngelåldern. Kontakten är A och O och hur ska man få den??? Fokus på kontakt, hundmöten och inkallning. Du kan använda klicker.

Passar

Dig som vill ha tips i träningen av din busiga hund. Det funkar bra hemma men... inget funkar ute eller när störningar som andra hundar, vilt, joggare, lekande barn, osv är i närheten. Vi jobbar även med passivitetsträning.

Kursupplägg

4 tillfällen. Mycket praktiska övningar, teori mejlas ut efter lektionen. Max 4 deltagare. Kursen hålls i Tanto.

Pris

1.350 kronor.

Nästa kursstart

Intresseanmälan

AKTIVERING I STADSMILJÖ

Innehåll

Kanske tror du att du behöver åka ut i skogen för att kunna aktivera hunden på ett bra sätt? Kanske känner du att promenaderna i stan mest blir rastning? Kanske är du orolig för att din hund börjar tycka att du är tråkig? Då kan denna aktivieringskurs i stadsmiljö vara nåt!

Passar

Alla kan vara med, oavsett ålder och kondition. Vi jobbar med olika aktiveringar i stadsmiljö t ex nosövningar, balansövningar och lättare lydnadsövningar. En kurs som både ger inspiration hur du kan piffa upp promenaderna men även hur du kan få en fin kontakt med din hund i en miljö med mycket störningar. Även lite "stökiga" hundar kan delta då vi jobbar med avstånd mellan ekipagen och i koppel.

Kursupplägg

3 tillfällen där vi jobbar med olika aktiveringar i stadsmiljö och på olika platser.

Pris

1.050 kr.

Nästa kursstart

Intresseanmälan.

PROVA PÅ KURS I SPÅR OCH NOSARBETE

Innehåll

Perfekt aktivering för hunden som använder nosen och har mycket energi! Låt hunden arbeta med sitt "bästa" organ. Vi provar på personspår, blodspår, mantrailing och sakuppletande.

Passar

Alla hundar och hundägare som gillar att vara i skogen oavsett ålder eller kondition.

Kursupplägg

4 tillfällen om ca 1.5-2 timmar. Max 4 deltagare. Kursen hålls på Södermalm och i Nackareservatet.

Pris

1.600 kronor, inkl kompendium. Alt enstaka tillfällen 600 kr/tillfälle.

Nästa kursstart

Intresseamälan

HUNDSPRÅK - ATT LÄSA HUND

Innehåll

Många hundägare upplever att det är svårt att läsa sin egen hunds signaler särskilt i möten med andra hundar. Nu kan du träna din förmåga att läsa din egen och andra hundar! Vi träffas 2 gånnger - första gången i en inhägnad där hundarna får mötas två och två med filmade möten. Sen inomhus (utan hund) där vi tittar på filmerna och analyserar vad som händer.

Passar

Dig som vill lära dig mer om hundspråk. OBS! Hundarna kommer mötas i par, i första hand hane-tik, men även kastrater och hundar av samma kön om vi bedömer att det blir ett bra möte. Antingen att du har bil eller hundvakt så hunden får gå iväg och vila före/efter mötet men du kan vara kvar och se de andra hundmötena.

Kursupplägg

1 praktiktillfälle där vi filmar hundmötena och 1 teoritillfälle där vi tillsammans tittar på filmerna och analyserar hundarnas språk och signaler. Max 6 deltagare.

Pris

1600 kronor med hund. 900 kr utan hund.

Nästa kursstart

Intresseanmälan

HUNDMÖTESKURS ENLIGT BAT - BEHAVIOUR ADJUSTMENT TRAINING

Innehåll

Upplever du att hundmöten är jobbiga? Din hund kastar sig mot andra hundar för att hälsa eller för att skälla på dom? På denna kurs tränar vi din hund att göra bättre val som ger lugnare hundmöten. Oavsett ras, ålder eller kön kan alla hundar lära om när de ges ett tydligt val att bete sig i hundmöten. Kursen bygger på Grisha Stewarts metod och alla hundmöten kommer att filmas. Mer info om metoden på www.functionalrewards.com

Passar

Dig som tycker hundmöten är jobbiga och har en tendens att urarta. Oavsett om hunden är glad eller osäker kommer dina hundmöten att bli bättre. Har du en hund som bitit kan du gå teorin och 2 privata lektioner alt som observatör (utan hund). OBS! Eftersom hundarna tränas en och en behöver din hund kunna gå undan och vila. Antingen att du har bil eller hundvakt så hunden får gå iväg och vila mellan passen men du kan vara kvar och se de andra hundmötena.

Kursupplägg

1 teoritillälle utan hund, därefter 3 x praktik. Max 6 deltagare.

Pris

1800 kronor med hund inkl kompendium. 1200 kr utan hund inkl kompendium och de utvärderingar vi skickar ut efter praktiken.

Nästa kursstart

Intresseanmälan.

SPÅR SOM AKTIVERING

Innehåll

Perfekt aktivering för hunden som använder nosen och har mycket energi! Låt hunden arbeta med sitt "bästa" organ. Du lär dig lägga spår, läsa hunden i spåret och hur du försvårar spåren varteftersom. Fyra tillfällen där får prova både personspår, hårda spår, id-spår och viltspår.

Passar

Alla oavsett ålder eller kondition.

Pris

1600 kr inkl kompendium.

Nästa kursstart

Intresseanmälan.

KURS I BLODSPÅR/VILTSPÅR SOM AKTIVERING

Innehåll

Perfekt aktivering för hunden som älskar dofter! Låt hunden arbetar med sitt "bästa" organ. Du lär dig lägga de första spåren, läsa hunden i spåret, hur du lägger upp framtida träning och hur du efterhand försvårar träningen.

Passar

Alla kan vara med, oavsett ålder och kondition. En trevlig aktivering för dig och din hund. Kan hjälpa dig få bukt med jaktproblem. Ger hunden bättre självförtroende.

Kursupplägg

4 tillfällen som inleds med teori och sen praktiska övningar under sakkunnig ledning.

Pris

1600 kr inkl kompendium.

Nästa kursstart

Intresseanmälan.

KOPPELKURS

Innehåll

En kurs med totalfokus på att få hunden att gå fint i koppel. Olika tekniker och alla hundar kan lära sig, även de äldre! Du kan använda klicker.

Passar

Dig som tröttnat på att hunden drar i koppel eller bara vill få till ett bättre koppelgående.

Kursupplägg

2 tillfällen om ca 1,5 timme. Mycket praktiska övningar, teori mejlas ut efter lektionen. Max 4 deltagare. Kursen hålls i Tanto eller på Långholmen.

Pris

950 kronor.

Nästa kursstart

Intresseanmälan.

INKALLNINGSKURS

Innehåll

En kurs med totalfokus på att få hunden att komma när du ropar. Olika tekniker och alla hundar kan lära sig, även de äldre! Du kan använda klicker.

Passar

Dig som tröttnat på att hunden tar egna lovar eller slutat lyssna.

Kursupplägg

2 tillfällen om ca 1,5 timme. Mycket praktiska övningar, teori mejlas ut efter lektionen. Max 4 deltagare. Kursen hålls i Tanto eller på Långholmen.

Pris

950 kronor.

Nästa kursstart

Intresseanmälan.

KURS I KANTARELLSÖK

Innehåll Förena nytta med nöje och lär hunden hitta kantarellerna i skogen! En trevlig aktivering för dig och din hund som passar alla oavsett ålder och kondition.
Passar Dig som vill hitta en trevlig aktivering i skogen och få hjälp med att hitta kantarellerna. Kul sökträning för aktiva hundar.
Kursupplägg 4 tillfällen som inleds med teori och sen praktiska övningar. Vi jobbar enligt klickermetoden - med eller utan klicker - för lätt och effektiv inlärning. Träningen sker på Långholmen med utlagda träningskantareller.
Pris 1800 kr inkl kompendium och kantareller.

Nästa kursstart

Intresseanmälan.