Hundspråk och Hundmöten

Lär dig att förstå vad din hund säger och hur du ska hantera hundmöten.

Oavsett hur du upplever hundmöten idag så kommer du att se dom med nya ögon efter denna helg.

Helgen 12-14 augusti har du chansen att ta med din hund på en kurs i Sandviken där vi fokuserar på hundspråk och hundmöten.

Efter helgkursen kommer du att ha större förståelse för din hund, du kommer att veta hur du ska hantera hundmöten och du kommer att kunna hjälpa din hund (och dig själv) till harmoniska promenader. Max 12 hundar och fyra instruktörer.

Anmälan sker senast 17/7 till
Helgkurs hundmöten.

Vi som håller i kursen har som gemensam nämnare att vi är certifierade Pro Dog trainers hos absolutedogs.uk.com och använder lekbaserad konceptträning som grund för vår träning och förståelse för hundens beteenden.

Program

Fredag 12 augusti, kl 18.00

Vi samlas kl 18 på Älgripans hundcenter i Årsunda (ca 20 min söder om Sandviken) för introduktion, fika, presentation och teoripass kl 18 – ca 21.

Lördag 13 augusti, kl 10.00 – 18.00 ca

Vi kommer att titta på filmade hundmöten. Om du vill, och det fungerar för din hund, så kommer du också att ha möjlighet att analysera din hunds beteende i ett hundmöte som filmas. Observera att alla möten är frivilliga med lösa hundar och/eller med säkra barriärer, två i taget och absolut inget tvång.

Lunch – ingår

Teoripass

• ”Läsa hund” – genomgång av hundens signaler och hur vi tolkar dem.

• Analys av olika hundmöten – vi ser inspelat material och analyserar olika hundmöten.

• Har du som deltagare några specifika utmaningar så tar vi upp detta. Varför uppstår dessa utmaningar? Vad kan vi göra? Hur kan vi hjälpa hunden?

Söndag 14 augusti, kl 09.00 – 15.00

Praktiska övningar koncept och lekar – fortsättning från lördagen. All träning sker med kopplade hundar.

Lunch – ingår

Sammanfattning och återkoppling

Hemresa ca kl 15.00

Priset för hela helgen inkl lunch och fika är 2800 kr för en hund med en förare. Vill ni komma flera betalar medföljande 1400 kr. I nuläget har vi ej observatörsplatser.

Boende ordnar du själv, du hittar många alternativ på Visit Sandviken

Anmälan sker senast 17/7 till
Helgkurs hundmöten. Konsumentverkets regler tillämpas.

Vi ser fram emot att träffa dig och din hund!

Team ”Lek med hunden”:
Malin Bång, Nöjda Nosar, Sandviken
, Nöjda nosar

Allmänlydnadinstruktör, Nose Work-instruktör, Licensierad Beteendecoach/Hundpsykolog, Beteendevetare/Hundterapeut, Rallylydnadsinstruktör, Balansbollsinstruktör, Pro Dog trainer med tillägg beteendekurs ”Geek” hos Absolute Dogs UK, Hoopers-instruktör.

Maria Ahola FURFACE dogs, EnköpingFurface dogs

Hundtjänstinstruktör, SBK Instruktör B, Certifierad Balansbollsinstruktör, Pro Dog trainer med tillägg beteendekurs ”Geek” hos Absolute Dogs UK, Viltspårdomare, Hoopers-instruktör, grundare till svenska IDhundsutbildningen, författare till böckerna ”Köttbullelydnad – Positiv hundträning för hela familjen” och ”Spårträning – Doftlekar för aktivering”.

Kerstin Zeuge, Prickiga Hunden, Stockholm,
Prickiga hunden Hundpsykolog och Hundfysioterapeut

Valp- och vardagslydnadsinstruktör, Hundpsykolog/Hundkurator, Personspårs-, Viltspårs- o Kantarellsöksinstruktör, Tävlingslydnadsinstruktör, Assistanshundsinstruktör, Klickerinstruktör, Hundmassör, Hundfysioterapeut, Brandvarnarinstruktör, Rallylydnadsinstruktör, Pro Dog trainer med tillägg beteendekurs ”Geek” hos Absolute Dogs UK, Hoopers-instruktör.

Cecilia Brissman, Stockholm
Pro Dog trainer med tillägg beteendekurs ”Geek” hos Absolute Dogs UK. Pågående utbildning till Hundinstruktör hos Hundsteg.

Anmälan sker senast 17/7 till
Helgkurs hundmöten.

tillbaka