Jag tränar enbart med positiv förstärkning och s k utsläckning av oönskade beteenden.

Hos mig jobbar vi inte med några som helst metoder som tillfogar hunden smärta eller starkt obehag – vilket faktiskt är olagligt i Sverige – som att slänga saker på hunden, rycka hårt eller hissa upp hunden i halsbandet, skrammelburkar eller att trycka ner hundar.

Detta är varken förenligt med modern djurhållning eller ger ett hållbart resultat. Istället leder användandet av såna metoder till en rad nya konflikter mellan hund och ägare som det tar LÄNGRE tid att komma tillrätta med…

Dessa s k träningsmetoder har heller inte ett dugg med inlärning eller träning att göra. Det hunden däremot lär sig är att undvika istället för att söka kontakt och att själv använda våld i konflikter istället för att lugnt lösa problemet. Det vill vi inte! Utifrån min träningsfilosofi kändes det naturligt och riktigt att ställa mig bakom den internationella tränaren Emily Larlhams manifest “Progressiv förstärkningsträning

 

Hos Prickiga hunden lär vi hunden hur den ska göra istället för att straffa hunden när den gör fel.
Vi visar och uppmuntrar hunden att välja “rätt” beteende så hunden inte behöver göra “fel” och få ovett för det. Detta ställer förstås höga krav på dig som tränar hunden men du kommer att märka att det är ett roligt sätt att träna hund på som är utvecklande för både dig och hunden.

På kurser och i träning hos Prickiga hunden är helstryphalsband inte tillåtna. Använder du detta idag hjälper jag dig gärna att hitta ett bra alternativ. Helstryp liksom supersmala halsband medför stor skaderisk för hunden. Läs gärna mer om riskerna på

 

 

 

Kurserna hålls alltid i små grupper för att hundägaren ska få så många individuella tips, råd och övningar som möjligt. Ingen av mina kurser är tävlingsinriktad utan mitt fokus ligger på aktivering av hunden, att hund och förare har roligt ihop och stärker sin relation.

Du kan dock fortsätta träna för tävling efter att ha gått kurs hos mig om du märker att ni som ekipage är duktiga! De flesta kurser håller jag på västra Södermalm.

Då jag även samarbetar med olika omplaceringsverksamheter – och själv har och har haft omplaceringar – är även ‘begagnade’ hundar mycket välkomna hos mig!

Min instruktörsutbildning från Hundens hus är godkänd av Sverige Hundföretagare (f d IMMI) och jag har hunnit samla på mig en bred erfarenhet av att träna olika slags hundar. Jag vidareutbildar mig också kontinuerligt eftersom ingen någonsin är fullärd! Det forskas dessutom som aldrig förr på hundar och deras beteenden. Och inte vill vi stanna kvar på stenåldern i hundträningen, eller?