Jag tränar enbart med positiv förstärkning.

Hos mig jobbar vi inte med några som helst metoder som tillfogar hunden smärta eller mer eller mindre obehag som att slänga saker på hunden, rycka hårt eller hissa upp hunden i halsbandet, skrammelburkar eller att trycka ner hundar.

Detta är varken förenligt med modern djurhållning eller ger ett hållbart resultat. Istället leder användandet av såna metoder till en rad nya konflikter mellan hund och ägare som det tar LÄNGRE tid att komma tillrätta med…

Dessa s k träningsmetoder har heller inte ett dugg med inlärning eller träning att göra. Det hunden däremot lär sig är att undvika istället för att söka kontakt och att själv använda våld i konflikter istället för att lugnt lösa problemet. Att bibehålla en bra relation och förbättra denna ger långvariga goda resultat. Och vi mår bra!

 
Hos Prickiga hunden lär vi hunden hur den ska göra istället för att straffa hunden när den gör fel.
Vi visar och uppmuntrar hunden att välja “rätt” beteende så hunden inte behöver göra “fel” och få ovett för det. Detta ställer förstås höga krav på dig som tränar hunden men du kommer att märka att det är ett roligt sätt att träna hund på som är utvecklande för både dig och hunden.

På kurser och i träning hos Prickiga hunden är helstryphalsband inte tillåtna. Använder du detta idag hjälper jag dig gärna att hitta ett bra alternativ. Helstryp liksom supersmala halsband medför stor skaderisk för hunden. Läs gärna mer om riskerna på

 

 

 

Kurserna hålls alltid i små grupper för att du ska få så många individuella tips, råd och övningar som möjligt. Mina kurser är inte tävlingsinriktade utan mitt fokus ligger på aktivering av hunden, att hund och förare har roligt ihop och stärker sin relation.

Du kan dock fortsätta träna för tävling efter att ha gått kurs hos mig om du märker att ni som ekipage är duktiga! De flesta kurser håller jag på västra Södermalm.

Då jag även samarbetar med olika omplaceringsverksamheter – och själv har och har haft omplaceringar – är även ‘begagnade’ hundar mycket välkomna hos mig!

Min utbildning till instruktör och hundpsykolog är godkänd av Sverige Hundföretagare (f d IMMI) och jag har hunnit samla på mig en bred erfarenhet av att träna olika slags hundar. Jag vidareutbildar mig också kontinuerligt eftersom ingen någonsin är fullärd! Sen mars 2018 är jag certifierad ProDogTrainer. Det forskas dessutom som aldrig förr på hundar och deras beteenden. Och inte vill vi stanna kvar på stenåldern i hundträningen, eller?