Hundkurser – att träna och lära i grupp

Nedan hittar du en beskrivning av de kurser jag erbjuder. Startdatum sätts när intresseanmälningar kommer in, för att kursen ska starta krävs minst 2 deltagare. PGA Coid-19 har kurserna har max 4 deltagare (hundar), både för att kunna hålla avstånd och för att alla ska få ut så mycket som möjligt av kursen.

Vill du gå en “kortkurs” så hittar du info om tematräffarna här.

Anmälningsformulär och villkor »

Innehåll
Prova på-kurs i Hoopers, hunden ska gå en bana som i agility men utan hopp-, höjdhinder eller tidtagning. Istället går den genom bågformade hinder, runt en tunna, genom en kort tunnel, runt ett staket. Du står på en fast plats och dirigerar hunden på avstånd som går eller springer själv.
Passar
Alla hundar oavsett ålder eller storlek.
Kursupplägg
Mer info kommer .
Pris
Mer info kommer
Nästa kurs
Intresseanmälan
Innehåll
Grundkurs som passar både valp och unghund. Här formar vi med hjälp av roliga lekar fram en hund som väljer dig framför allt annat, möter vardag och utmaningar trygg och optimistisk, kan vara lugn och koppla av hemma som borta, kommer som ett skott på inkallning och är följsam med eller utan koppel. Helt enkelt en perfekt fyrbent kamrat!
Passar
Dig med första hunden (valpar från 4 månader) eller som vill prova en annorlunda pedagogik i träningen med din unga hund.
Kursupplägg
Kursen är på 4 tillfällen. Varje lektion är ca 1,5 timme där (lite) teori och (mycket) praktik varvas. Teoriavsnitt samt övningar mejlas efter varje lektion.
Pris
2100 kronor
Nästa kurs
Intresseanmälan
Innehåll
Du vill kanske jobba vidare med vardagens utmaningar? Eller din hund är kanske full av upptåg och hittar på roliga aktiviteter på egen tass? Eller fastnar i allt möjligt – fåglar, hundar, joggare, dofter och promenaden blir en dragkamp full av tjat? Med hjälp av korta, utvecklande lekar ändrar du hundens förmåga att tänka och du blir en naturlig magnet för hunden, där hunden väljer dig framför annat, där hunden kan börja uppföra sig lugnt och sansat och även lyssna på dig i svårare situationer.
Passar
Dig som vill få en roligare vardag med hunden.
Kursupplägg
Kursen är på 3 tillfällen där varje lektion är 1,5 timme med praktiska övningar. Du får även en del teori att läsa före och mellan lektionerna.
Pris
1575 kr.
Nästa kurs

 

Intresseanmälan
Innehåll
Kursen vänder sig i första hand till dig med en hund som snabbt blir överväldigad – den tycker hundar, människor eller ljud är läskiga, den skäller, försöker fly eller gör utfall osv. När hunden ständigt är upptagen med att hantera det läskiga är det ofta svårt att träna på vanliga hundkurser eller i vardagen. På denna kurs får varje hund jobba i sin egen takt med olika övningar som ökar självförtroendet och får hunden att känna sig trygg.

Max 4 hundar.

Passar
Dig som har en hund som är känslig, lätt blir skärrad och reagerar på det “otäcka”. Vi jobbar i hundens egen takt med lekar och övningar som bygger upp en trygg grund att stå på när livet kan vara en utmaning. Lekarna formar fram nya beteenden som du kan jobba vidare med. Passar även dig som vill förebygga att din hund utvecklar rädslor eller oönskade beteenden i framtiden.
Kursupplägg
Kursen är på 3 tillfällen där varje lektion är ca 1 timme med praktiska övningar inomhus. Du får även teori att läsa innan och mellan lektionerna. Innan kursstart får du fylla i och skicka in ett frågeformulär.
Pris
Mer info kommer
Nästa kurs
Intresseanmälan
Innehåll
Upplever du att hundmöten är jobbiga? Din hund kanske skriker när den får syn på hundar, kastar sig mot andra hundar för att hälsa eller skäller på dom? Eller har din hund blivit rädd för andra hundar och nu blir varje möte en pärs? På denna kurs tränar vi med hjälp av korta enkla lekar så din hund KAN göra bättre val, bli mer avslappnad kring andra hundar och även strunta i andra . allt som ger lugnare hundmöten. Oavsett ras, ålder, tidigare erfarenheter eller kön kan alla hundar lära om!
Passar
Dig som tycker hundmöten är jobbiga och har en tendens att urarta. Oavsett om hunden är superglad eller osäker kommer du att bli bättre på att läsa din hund och dina hundmöten att bli bättre. Vi kommer även att lära hunden att varva ner lättare efter en jobbig situation.
Kursupplägg
1 teoritillfälle ONLINE, därefter 3 tillfällen med praktisk träning 1,5 timme.
Pris
2100 kronor per hund.
Nästa kurs
Intresseanmälan