Hundkurser – att träna och lära i grupp

Nedan hittar du en beskrivning av de kurser jag erbjuder. Startdatum sätts när intresseanmälningar kommer in, för att kursen ska starta krävs minst 2 deltagare. De flesta kurser har max 6 deltagare (hundar), några max 4, för att alla ska få ut så mycket som möjligt av kursen.

Vill du gå en “kortkurs” så hittar du info om tematräffarna här.

Anmälningsformulär och villkor »

Innehåll
Grundkurs som passar både valp och unghund. Här formar vi med hjälp av roliga lekar fram en hund som väljer dig framför allt annat, möter vardag och utmaningar trygg och optimistisk, kan vara lugn och koppla av hemma som borta, kommer som ett skott på inkallning och är följsam med eller utan koppel. Helt enkelt en perfekt fyrbent kamrat!
Passar
Dig med första hunden (valpar från 4 månader) eller som vill prova en annorlunda pedagogik i träningen med din unga hund.
Kursupplägg
Kursen är på 4 tillfällen. Varje lektion är ca 1,5 timme där (lite) teori och (mycket) praktik varvas. Teoriavsnitt samt övningar mejlas efter varje lektion.
Pris
1600 kronor.
Nästa kursstart
4 september, onsdagar kl 18. 6 oktober, söndagar kl 14. Intresseanmälan
Innehåll
Kursen vänder sig i första hand till dig med en hund som snabbt blir överväldigad – den tycker hundar, människor eller ljud är läskiga, den skäller, försöker fly eller gör utfall osv. När hunden ständigt är upptagen med att hantera det läskiga är det ofta svårt att träna på vanliga hundkurser eller i vardagen. På denna kurs får varje hund jobba i sin egen takt med olika övningar som ökar självförtroendet och får hunden att känna sig trygg.

Max 4 hundar.

Passar
Dig som har en hund som är känslig, lätt blir skärrad och reagerar på det “otäcka”. Vi jobbar i hundens egen takt med lekar och övningar som bygger upp en trygg grund att stå på när livet kan vara en utmaning. Lekarna formar fram nya beteenden som du kan jobba vidare med. Passar även dig som vill förebygga att din hund utvecklar rädslor eller oönskade beteenden (i mån av plats).
Kursupplägg
Kursen är på 3 tillfällen där varje lektion är 1 timme med praktiska övningar. Du får även teori att läsa innan och mellan lektionerna. Innan kursstart får du fylla i och skicka in ett frågeformulär.
Pris
1200 kronor.
Nästa kursstart
Intresseanmälan
Innehåll
Kursen för dig med en hund som är full av upptåg, hittar på roliga aktiviteter på egen tass, skäller på andra hundar och har svårt att bara ta det lugnt ibland. Med hjälp av utvecklande lekar jobbar vi med att du blir en naturlig magnet för hunden, att den kan uppföra sig lugnt och sansat och kan lyssna på dig även i svåra situationer.
Passar
Dig som vill få ordning på grunden oavsett om du har gått valpkurs eller har en vuxen hund.
Kursupplägg
4 tillfällen. Varje lektion är 1,5 timme där (lite) teori och (mest) praktik varvas. En teorilektion utan hund ingår.
Pris
1800 kr.
Nästa kursstart
Intresseanmälan
Innehåll
Kanske tror du att du behöver åka ut i skogen för att kunna aktivera hunden på ett bra sätt? Kanske känner du att promenaderna i stan mest blir rastning? Kanske är du orolig för att din hund börjar tycka att du är tråkig? Då kan denna aktivieringskurs i stadsmiljö vara nåt!
Passar
Alla kan vara med, oavsett ålder och kondition. Vi jobbar med olika aktiveringar i stadsmiljö t ex nosövningar, balansövningar och lättare lydnadsövningar. En kurs som både ger inspiration hur du kan piffa upp promenaderna men även hur du kan få en fin kontakt med din hund i en miljö med mycket störningar. Även lite “stökiga” hundar kan delta då vi jobbar med avstånd mellan ekipagen och i koppel.
Kursupplägg
3 tillfällen om 1 timme där vi jobbar med olika aktiveringar i stadsmiljö och på olika platser.
Pris
900 kr.
Nästa kursstart
Intresseanmälan.
Innehåll
Upplever du att hundmöten är jobbiga? Din hund skriker när den får syn på hundar, kastar sig mot andra hundar för att hälsa eller skäller på dom? På denna kurs tränar vi din hund att göra bättre val som ger lugnare hundmöten. Oavsett ras, ålder eller kön kan alla hundar lära om!
Passar
Dig som tycker hundmöten är jobbiga och har en tendens att urarta. Oavsett om hunden är superglad eller osäker kommer du att bli bättre på att läsa din hund och dina hundmöten att bli bättre. OBS! Eftersom hundarna i vissa moment tränas en och en behöver din hund kunna gå undan och vila. Antingen att du har bil eller hundvakt så hunden får gå iväg och vila mellan passen.
Kursupplägg
1 tillfälle utan hund för teori, därefter 3 x praktik. Max 6 deltagare.
Pris
1800 kronor med hund inkl kompendium. 1200 kr utan hund inkl kompendium.
Nästa kursstart
Intresseanmälan
Innehåll
Perfekt aktivering för dig med hund i stan! Låt hunden arbeta med sitt “bästa” organ. Du lär dig lägga spår, läsa hunden i spåret och hur du försvårar spåren varteftersom. Tre tillfällen där får prova både personspår, hårda spår och id-spår/mantrailing.
Passar
Alla oavsett ålder eller kondition.
Pris
1200 kr.
Nästa kursstart
Intresseanmälan.
Innehåll Förena nytta med nöje och lär hunden hitta kantarellerna i skogen! En trevlig aktivering för dig och din hund som passar alla oavsett ålder och kondition.
Passar Dig som vill hitta en trevlig aktivering i skogen och få hjälp med att hitta kantarellerna. Kul sökträning för aktiva hundar.
Kursupplägg 4 tillfällen som inleds med teori och sen praktiska övningar. Vi jobbar enligt klickermetoden – med eller utan klicker – för lätt och effektiv inlärning. Träningen sker på Långholmen med utlagda träningskantareller.
Pris 1800 kr inkl kompendium och kantareller.
Nästa kursstart
Intresseanmälan.