Hundkurser – att träna och lära i grupp

Nedan hittar du en beskrivning av de kurser jag erbjuder. Startdatum sätts när intresseanmälningar kommer in, för att kursen ska starta krävs minst 2 deltagare. PGA Coid-19 har kurserna har max 4 deltagare (hundar), både för att kunna hålla avstånd och för att alla ska få ut så mycket som möjligt av kursen.

Vill du gå en “kortkurs” så hittar du info om tematräffarna här.

Anmälningsformulär och villkor »

Innehåll
Grundkurs som passar både valp och unghund. Här formar vi med hjälp av roliga lekar fram en hund som väljer dig framför allt annat, möter vardag och utmaningar trygg och optimistisk, kan vara lugn och koppla av hemma som borta, kommer som ett skott på inkallning och är följsam med eller utan koppel. Helt enkelt en perfekt fyrbent kamrat!
Passar
Dig med första hunden (valpar från 4 månader) eller som vill prova en annorlunda pedagogik i träningen med din unga hund.
Kursupplägg
Kursen är på 4 tillfällen. Varje lektion är ca 1,5 timme där (lite) teori och (mycket) praktik varvas. Teoriavsnitt samt övningar mejlas efter varje lektion.
Pris
1800 kronor.
Nästa kurs
Onsdag 2/9 kl 18-19.30
Innehåll
Grunden för en roligare vardag. Oavsett om du har en valp, unghund eller en vuxen hund – vi formar med hjälp av roliga korta lekar fram en hund som väljer dig framför allt annat, möter vardag och utmaningar trygg och optimistisk, kan vara lugn och kan koppla av hemma som borta, som kommer som ett skott på inkallning och som är följsam med eller utan koppel. Helt enkelt en perfekt fyrbent kamrat!
Passar
Dig med första hunden (valpar från 4 månader) eller som vill prova en annorlunda pedagogik i träningen med din hund. Samtliga lekar individanpassas efter ålder och förkunskaper.
Kursupplägg
Kursen är på 5 tillfällen. Varje lektion är ca 1 timme 15 minuter där (lite) teori och (mycket) praktik varvas. Teoriavsnitt samt övningar mejlas efter varje lektion.
Pris
1800 kronor.
Nästa kurs
Måndag 3/8 – fredag 7/8 varje dag kl 11-12.15
Innehåll
Kursen för dig som vill jobba vidare med vardagens utmaningar eller tröttnat på att tjata. Din hund är kanske full av upptåg, hittar på roliga aktiviteter på egen tass, drar i kopplet, älskar andra hundar lite för mycket och det är svårt att bara ta det lugnt ibland. Med hjälp av korta, utvecklande lekar blir du istället en naturlig magnet för hunden, där hunden väljer dig framför annat, kan börja uppföra sig lugnt och sansat och även lyssna på dig i svårare situationer.
Passar
Dig som vill få en roligare vardag med hunden.
Kursupplägg
Kursen är på 3 tillfällen där varje lektion är 1,5 timme med praktiska övningar. Du får även en del teori att läsa mellan lektionerna.
Pris
1200 kr.
Nästa kurs
Gör gärna en intresseanmälan
Innehåll
Kursen vänder sig i första hand till dig med en hund som snabbt blir överväldigad – den tycker hundar, människor eller ljud är läskiga, den skäller, försöker fly eller gör utfall osv. När hunden ständigt är upptagen med att hantera det läskiga är det ofta svårt att träna på vanliga hundkurser eller i vardagen. På denna kurs får varje hund jobba i sin egen takt med olika övningar som ökar självförtroendet och får hunden att känna sig trygg.

Max 4 hundar.

Passar
Dig som har en hund som är känslig, lätt blir skärrad och reagerar på det “otäcka”. Vi jobbar i hundens egen takt med lekar och övningar som bygger upp en trygg grund att stå på när livet kan vara en utmaning. Lekarna formar fram nya beteenden som du kan jobba vidare med. Passar även dig som vill förebygga att din hund utvecklar rädslor eller oönskade beteenden i framtiden.
Kursupplägg
Kursen är på 3 tillfällen där varje lektion är ca 1 timme med praktiska övningar inomhus. Du får även teori att läsa innan och mellan lektionerna. Innan kursstart får du fylla i och skicka in ett frågeformulär.
Pris
1800 kronor
Nästa kurs
Kursen framflyttad, gör gärna en intresseanmälan.
Innehåll
Upplever du att hundmöten är jobbiga? Din hund skriker när den får syn på hundar, kastar sig mot andra hundar för att hälsa eller skäller på dom? På denna kurs tränar vi din hund att göra bättre val som ger lugnare hundmöten. Oavsett ras, ålder eller kön kan alla hundar lära om!
Passar
Dig som tycker hundmöten är jobbiga och har en tendens att urarta. Oavsett om hunden är superglad eller osäker kommer du att bli bättre på att läsa din hund och dina hundmöten att bli bättre. OBS! Eftersom hundarna i vissa moment tränas en och en behöver din hund kunna gå undan och vila. Antingen att du har bil eller hundvakt så hunden får gå iväg och vila mellan passen.
Kursupplägg
1 teoritillfälle ONLINE, därefter 3 tillfällen med praktisk träning 1,5 timme. Max 6 deltagare.
Pris
1800 kronor per hund.
Nästa kurs
Intresseanmälan