Nedan hittar du en beskrivning av de kurser jag erbjuder. Aktuella kursdatum står på första sidan och i anmälningsformuläret! Startdatum sätts när intresseanmälningar kommer in. PGA Covid-19 har kurserna begränsat antal deltagare. Inomhus endast en person per hund. Små grupper ger varje deltagare tid för stöd och råd.

Hos mig är även “stökiga” hundar välkomna på kurs men har du en hund som verkligen har det jobbigt med andra hundar kan privat träning vara ett bättre alternativ.

Vill du gå en “kortkurs” så hittar du info om tematräffarna här.

Sagt om kurserna:

  • Bra övningar och jättebra teori som skickades ut efter varje lektion. Vi har lärt oss mycket och vet hur vi ska öva vidare. 
  • Jag gillade att det var små grupper, alla fick “egen” tid fast vi var i grupp och Kerstin anpassade övningarna till varje hund (och människa!). Jag går gärna kurs igen här. 
  • Efter en dålig kursupplevelse med min hund var jag tveksam men en granne rekommenderade Kerstin då de gått en kurs tidigare och jag är väldigt glad och nöjd!
  • Alltid trevlig stämning och bra väder!
  • Vi gick kurs med vår tidigare kurs för Kerstin så det var självklart att gå nu med vår nya valp!  

Anmälningsformulär och villkor »

Innehåll
Grundkurs som passar både valp och unghund. Här formar vi med hjälp av roliga lekar fram en hund som väljer dig framför allt annat, möter vardag och utmaningar trygg och optimistisk, kan vara lugn och koppla av hemma som borta, kommer som ett skott på inkallning och är följsam med eller utan koppel. Helt enkelt en perfekt fyrbent kamrat!
Passar
Dig med första hunden (valpar från 4 månader) eller som vill prova en annorlunda pedagogik i träningen med din unga hund.
Kursupplägg
Kursen är på 4 tillfällen. Varje lektion är ca 1,5 timme där (lite) teori och (mycket) praktik varvas. Övningarna mejlas alltid ut efter lektionen tillsammans med teori.
Pris
2250 kr
Innehåll
Nybörjarkurs i Hoopers, hunden ska gå igenom en bana som i agility men utan hopphinder eller tvära svängar. Istället går hunden genom bågformade hinder, runt en tunna, genom en kort tunnel, förbi ett staket. Du står på en fast plats och dirigerar hunden på avstånd som går eller springer själv. Superkul och förutom en trevlig aktivering så får du bättre kontakt på avstånd med hunden!
Passar
Alla hundar oavsett ålder eller storlek.

Det är en fördel om hunden kan vara lös utan att sticka men det går bra att träna med hunden i långkoppel eller lina. Är din hund rymningsbenägen rekommenderas inomhuskursen.

Kursupplägg
3 tillfällen om 1,5 timme där vi går igenom hindrena i Hoopers, bygger upp distanshandlingen och provar olika hinderkombinationer.

Kursen hålls på Långholmen.

Pris
1950 kr.
Innehåll
Fortsättningskurs i Hoopers. Vi jobbar vidare med hinderkombinationer och banor motsvarande startklass. Vi tränar även fjärrdirigering med DirigeringsOmråde och UtmaningsLinjer. Nu blir det fokus på samarbete på avstånd!
Passar
Alla hundar oavsett ålder eller storlek. Du har gått en intro- eller nybörjarkurs och gärna tränat en del på egen hand.
Kursupplägg
4 x 1 timme.
Pris
Kurs inomhus 2100 kr.
Innehåll
Vad som är jobbigt skiljer förstås från person till person och hund till hund. Men det finns gemensamma nämnare som vi kan arbeta med. Du kanske upplever vardagen som full av utmaningar? Eller din hund är full av upptåg och glömmer helt att du är med? Hunden  kanske skäller på allt den ser – fåglar, joggare, andra hundar? Eller promenaden blir en dragkamp full av tjat? Med hjälp av korta, effektiva, utvecklande lekar ändrar du hundens förmåga att tänka. Du blir en naturlig magnet för hunden och hunden kommer att välja dig framför annat och även lyssna på dig i alla vardagens situationer. Extra plus att ni kommer ha roligt och få en bättre relation!
Passar
Dig som vill få en roligare vardag med hunden och kunna träna i grupp utan att behöva skämmas för din hund.
Kursupplägg
Kursen är på 3 tillfällen om 1 timme 15 minuter med praktiska övningar och tid för frågor. Övningarna mejlas alltid ut efter lektionen tillsammans med teori.
Pris
1875 kr.
Innehåll
Kursen vänder sig i första hand till dig med en hund som snabbt blir överväldigad – den tycker hundar, människor eller ljud är läskiga, den skäller, försöker fly eller gör utfall osv. När hunden ständigt är upptagen med att hantera det läskiga är det ofta svårt att träna på vanliga hundkurser eller i vardagen. På denna kurs får varje hund jobba i sin egen takt med olika övningar som ökar självförtroendet och får hunden att känna sig trygg.

Max 4 hundar.

Passar
Dig som har en hund som är känslig, lätt blir skärrad och reagerar på det “otäcka”. Vi jobbar i hundens egen takt med lekar och övningar som bygger upp en trygg grund att stå på när livet kan vara en utmaning. Lekarna formar fram nya beteenden som du kan jobba vidare med. Passar även dig som vill förebygga att din hund utvecklar rädslor eller oönskade beteenden i framtiden.
Kursupplägg
Kursen är på 3 tillfällen där varje lektion är ca 1 timme med praktiska övningar inomhus. Du får även teori att läsa innan och mellan lektionerna. Innan kursstart får du fylla i och skicka in ett frågeformulär.

Ett alternativ kan vara temakurserna = 1 träff per område vi vill förändra/förbättra. T ex OPTIMIST, NÄRA, FOKUS kan passa men även LUGN och RELATIONSFRÄMJANDE innehåller lekar och övningar lämpliga för en otrygg hund. Du hittar mer info om dessa under tematräffar.

Pris
Mer info kommer
Innehåll
Upplever du att hundmöten är jobbiga? Din hund kanske skriker när den får syn på hundar, kastar sig mot andra hundar för att hälsa eller skäller på dom? Eller har din hund blivit rädd för andra hundar och nu blir varje möte en pärs? På denna kurs tränar vi med hjälp av korta enkla lekar så din hund KAN göra bättre val, bli mer avslappnad kring andra hundar och även strunta i andra . allt som ger lugnare hundmöten. Oavsett ras, ålder, tidigare erfarenheter eller kön kan alla hundar lära om!
Passar
Dig som tycker hundmöten är jobbiga och har en tendens att urarta. Oavsett om hunden är superglad eller osäker kommer du att bli bättre på att läsa din hund och dina hundmöten att bli bättre. Vi kommer även att lära hunden att varva ner lättare efter en jobbig situation.
Kursupplägg
1 teoritillfälle ONLINE, därefter 3 tillfällen med praktisk träning 1,5 timme.
Pris
2100 kronor per hund.