Nedan hittar du en beskrivning av de kurser jag erbjuder. Aktuella kursdatum står på första sidan och i anmälningsformuläret! Startdatum sätts när intresseanmälningar kommer in. Kurserna hålls i små grupper som ger varje deltagare tid för stöd och råd.

Hos mig är även “stökiga” hundar välkomna på kurs men har du en hund som verkligen har det jobbigt med andra hundar kan privat träning vara ett bättre alternativ.

Vill du gå en “kortkurs” så hittar du info om tematräffarna här.

Sagt om kurserna:

  • Bra övningar och jättebra teori som skickades ut efter varje lektion. Vi har lärt oss mycket och vet hur vi ska öva vidare. 
  • Jag gillade att det var små grupper, alla fick “egen” tid fast vi var i grupp och Kerstin anpassade övningarna till varje hund (och människa!). Jag går gärna kurs igen här. 
  • Efter en dålig kursupplevelse med min hund var jag tveksam men en granne rekommenderade Kerstin då de gått en kurs tidigare och jag är väldigt glad och nöjd!
  • Alltid trevlig stämning och bra väder!
  • Vi gick kurs med vår tidigare kurs för Kerstin så det var självklart att gå nu med vår nya valp!  

Anmälningsformulär och villkor »

Innehåll
Grundkursen som passar både valp och unghund. Här formar vi med hjälp av roliga lekar fram en hund som väljer dig framför allt annat, möter vardag och utmaningar trygg och optimistisk, kan vara lugn och koppla av hemma som borta, kommer som ett skott på inkallning och är följsam med eller utan koppel. Helt enkelt en perfekt fyrbent kamrat!
Passar
Dig med första hunden (valpar från 4 månader) eller som vill prova en annorlunda pedagogik i träningen med din unga hund.
Kursupplägg
Kursen är på 4 tillfällen. Varje lektion är ca 1,5 timme där (lite) teori och (mycket) praktik varvas. Övningarna mejlas alltid ut efter lektionen tillsammans med teori.
Pris
2500 kr
Innehåll
Är vardagen som full av utmaningar? Eller din hund är full av upptåg och glömmer helt att du är med? Hunden  kanske skäller på allt den ser – fåglar, joggare, andra hundar? Eller promenaden blir en dragkamp full av tjat? Med hjälp av korta, effektiva, utvecklande lekar ändrar du hundens förmåga att tänka och fokusera. Du blir en naturlig magnet för hunden och hunden kommer att välja dig framför annat och även lyssna på dig i alla situationer. Extra plus att ni kommer ha roligt och få en bättre relation!
Passar
Dig som vill få en roligare vardag med hunden och kunna träna i grupp utan att behöva skämmas för din hund.
Kursupplägg
Kursen är på 4 tillfällen om 1 timme med praktiska övningar och tid för frågor. Övningarna mejlas alltid ut efter lektionen.
Pris
1700 kr
Innehåll
Nybörjarkurs i Hoopers, hunden ska gå igenom en bana som i agility men utan hopphinder eller tvära svängar. Istället går hunden genom bågformade hinder, runt en tunna, genom en kort tunnel och förbi ett staket. Du står på en fast plats och dirigerar hunden på avstånd som går eller springer själv. Superkul och förutom en trevlig aktivering så får du bättre kontakt på avstånd med hunden!
Passar
Alla hundar oavsett ålder eller storlek.

Det är en fördel om hunden kan vara lös utan att sticka men det går bra att träna med hunden i långkoppel eller lina. Är din hund rymningsbenägen rekommenderas inomhuskursen.

Kursupplägg
4 tillfällen om ca 1 timme där vi går igenom hindrena i Hoopers och provar olika hinderkombinationer. Vi börjar testa distanshandling.

Kursen hålls på Långholmen.

Pris
1800 kr
Innehåll
Fortsättningskurs i Hoopers. Vi jobbar vidare med hinderkombinationer och banor motsvarande startklass. Vi tränar även fjärrdirigering med DirigeringsOmråde. Nu blir det fokus på samarbete på avstånd!
Passar
Alla hundar oavsett ålder eller storlek. Du har gått en intro- eller nybörjarkurs och gärna tränat en del på egen hand.
Kursupplägg
4 x 1 timme. Kursen hålls på Långholmen.
Pris

1800 kr

Innehåll
Nu är det fokus på distanshandlingen! Vi jobbar med detaljerna som ger er mer säkerhet och självförtroende på tävlingsbanan.
Passar
Alla hundar oavsett ålder eller storlek. Du har börjat tävla och vill finslipa kommunikationen mellan dig och din hund.
Kursupplägg
4 x 1 timme. Kursen hålls på Långholmen.
Pris

1800 kr

Innehåll
Kursen för dig med en hund som använder nosen. När hunden ständigt ska nosa blir vi ofta otåliga. Kan vi tillgodose behovet är  det ofta lättare i vardagen. Här provar vi på olika nosarbeten för att se vad som passar dig och din hund.
Passar
Dig som har en hund som gillar att nosa. Vi provar spår, sakuppletande, hårda spår, id-sök m m
Kursupplägg
Kursen är på 3 tillfällen där varje lektion är ca 1 timme med praktiska övningar utomhus. Hunden är kopplad eller i långlina.
Pris
1250 kr
Innehåll
Upplever du att hundmöten är jobbiga? Din hund kanske skriker när den får syn på hundar, kastar sig mot andra hundar för att hälsa eller skäller på dom? Eller har din hund blivit rädd för andra hundar och nu blir varje möte en pärs? På denna kurs tränar vi med hjälp av korta enkla lekar så din hund KAN göra bättre val, bli mer avslappnad kring andra hundar och även strunta i andra . allt som ger lugnare hundmöten. Oavsett ras, ålder, tidigare erfarenheter eller kön kan alla hundar lära om!
Passar
Dig som tycker hundmöten är jobbiga och har en tendens att urarta. Oavsett om hunden är superglad eller osäker kommer du att bli bättre på att läsa din hund och dina hundmöten att bli bättre. Vi kommer även att lära hunden att varva ner lättare efter en jobbig situation.
Kursupplägg
1 teoritillfälle ONLINE, därefter 3 tillfällen med praktisk träning 1,5 timme.
Pris
2500 kronor per hund.