Nedan hittar du en beskrivning av de kurser jag erbjuder. Startdatum sätts när intresseanmälningar kommer in, för att kursen ska starta krävs minst 2 deltagare. De flesta kurser har max 6 deltagare (hundar), några max 4, för att alla ska få ut så mycket som möjligt av kursen. Merparten av träningen sker idag som privatlektioner och/eller träningspaket. Anmälningsformulär och villkor »

Innehåll
På valpkursen jobbar vi med hjälp av olika lekar upp en grund för att kunna mästra livet – vilka utmaningar ni än möter. Vi leker fram en valp som väljer dig framför allt annat, möter vardag och utmaningar optimistiskt, kan vara lugn och koppla av hemma som borta, kommer som ett skott på inkallning och är följsam med eller utan koppel.Helt enkelt en perfekt fyrbent kamrat!
Passar
Dig som har skaffat första hunden, som har en ny valp och dig som upplever att din valp är mer känslig eller mer envis än du väntat dig. Verktygen i kursen hjälper dig utveckla din valp på bästa tänkbara sätt.
Kursupplägg
Kursen är på 5 tillfällen. Varje lektion är 1 timme 15 minuter där (lite) teori och (mest) praktik varvas. En teorilektion utan hund ingår.
Pris
1800 kronor.
Nästa kursstart
Intresseanmälan
Innehåll
Den dagliga lydnaden i stadsmiljö ställer stora krav på hund och människa. Denna vardagslydnadskurs hjälper dig skapa förutsättningarna för en trygg och optimistisk hund som lyssnar på dig och glatt hänger med på det mesta. Ren momentinlärning är inte huvudtemat utan vi formar personligheten med konceptträning.
Under kursens gång använder vi oss av olika lekar för att utveckla hundens personlighet på ett bra sätt, bl a jobbar vi med fokus, lugn, närhet och det viktigaste – relationen. Du kan därför gå kursen med hundar i all åldrar.
Passar
Alla hundägare som vill jobba vidare med sin hund. Verktygen i kursen hjälper dig utveckla din hund på bästa tänkbara sätt.
Kursupplägg
4 tillfällen. Varje lektion är 1,5 timme där (lite) teori och (mest) praktik varvas. En teorilektion utan hund ingår.
Pris
1800 kronor.
Nästa kursstart
Intresseanmälan
Innehåll
Kursen vänder sig i första hand till hundar som snabbt blir överväldigade, de tycker saker/hundar/människor är läskiga, de låser sig, försöker fly eller attackera osv. När hunden ständigt är upptagen med att hantera det läskiga är det ofta svårt att träna på vanliga hundkurser eller i vardagen. På denna kurs får varje hund jobba i sin egen takt med olika övningar som ökar självförtroendet och får hunden att känna sig trygg. Vi tränar inomhus i liten grupp och övningarna tränar du vidare på hemma mellan träffarna.

Max 4 hundar. Kursen hålls inomhus i Dogtajms hundhall.

Passar
Dig som har en hund som är känslig, lätt blir skärrad och vill fly eller skrämma bort det otäcka. Vi jobbar i hundens egen takt med lekar och övningar som bygger upp en trygg grund att stå på när livet kan vara en utmaning. Lekarna formar personligheten så hunden vågar prova nya saker och känner sig lugn och trygg i det. Passar även dig som vill förebygga att din hund utvecklar rädslor eller oönskade beteenden (i mån av plats).

Endast 4 hundar per grupp som träffas varannan vecka.

Kursupplägg
Kursen är på 3 tillfällen varannan vecka med tid att öva hemma. Varje lektion är 1 timme där vi ägnar oss åt praktiska övningar. Du får även teori att läsa mellan lektionerna. Innan kursstart får du fylla i och skicka in ett frågeformulär. Kursen hålls inomhus i Dogtajms hundhall den 7, 21 november och 5 december 2018.
Pris
1500 kronor.
Nästa kursstart
7 november 2018 kl 19-20. Anmälan
Innehåll
En kurs med totalfokus på att få hunden att gå fint och följsamt i koppel. Vi går igenom och provar olika lekar som du kan fortsätta med hemma och på promenaden.
Passar
Dig som tröttnat på att hunden drar i koppel eller bara vill få till ett bättre koppelgående.
Kursupplägg
2 tillfällen om 1 timme. Mycket praktiska övningar, teori mejlas ut efter lektionen. Max 6 deltagare. Kursen hålls i Dogtajms hundhall.
Pris
600 kronor.
Nästa kursstart
14 och 28 november kl 19-20. Anmälan
Innehåll
Ett kurstillfälle med totalfokus på att få hunden hålla koll på dig och komma när du ropar. Vi går igenom och provar olika lekar som du kan fortsätta med hemma och på promenaden. Hunden är i långlina under kurstillfället.
Passar
Dig som tröttnat på att hunden tar egna lovar eller slutat lyssna.
Kursupplägg
1 tillfälle om ca 2 timmar. Mycket praktiska övningar, teori mejlas ut efter lektionen. Max 6 deltagare. Kursen hålls i Tanto.
Pris
600 kronor.
Nästa kursstart
Intresseanmälan
Innehåll
Ett kurstillfälle med totalfokus på att få hunden att behärska sig – från att springa efter vilt eller joggare eller sno mackan ur handen. Vi går igenom och provar olika lekar som du kan fortsätta med hemma och på promenaden.
Passar
Dig som tröttnat på att hunden tar för många egna initiativ eller inte kan vänta på sitt varsågod.
Kursupplägg
1 tillfälle om ca 2 timmar. Mycket praktiska övningar, teori mejlas ut efter lektionen. Max 6 deltagare. Kursen hålls i Tanto.
Pris
600 kronor.
Nästa kursstart
Intresseanmälan
Innehåll
Kursen för dig med en hund som är full av upptåg, hittar på roliga aktiviteter på egen tass, skäller på andra hundar och har svårt att bara ta det lugnt ibland. Med hjälp av utvecklande lekar jobbar vi med att du blir en naturlig magnet för hunden, att den kan uppföra sig lugnt och sansat och kan lyssna på dig även i svåra situationer.
Passar
Dig som vill få ordning på grunden oavsett om du har gått valpkurs eller har en vuxen hund.
Kursupplägg
4 tillfällen. Varje lektion är 1,5 timme där (lite) teori och (mest) praktik varvas. En teorilektion utan hund ingår.
Pris
1800 kr.
Nästa kursstart
Intresseanmälan
Innehåll
Kanske tror du att du behöver åka ut i skogen för att kunna aktivera hunden på ett bra sätt? Kanske känner du att promenaderna i stan mest blir rastning? Kanske är du orolig för att din hund börjar tycka att du är tråkig? Då kan denna aktivieringskurs i stadsmiljö vara nåt!
Passar
Alla kan vara med, oavsett ålder och kondition. Vi jobbar med olika aktiveringar i stadsmiljö t ex nosövningar, balansövningar och lättare lydnadsövningar. En kurs som både ger inspiration hur du kan piffa upp promenaderna men även hur du kan få en fin kontakt med din hund i en miljö med mycket störningar. Även lite “stökiga” hundar kan delta då vi jobbar med avstånd mellan ekipagen och i koppel.
Kursupplägg
3 tillfällen om 1 timme där vi jobbar med olika aktiveringar i stadsmiljö och på olika platser.
Pris
950 kr.
Nästa kursstart
Intresseanmälan.
Innehåll
Perfekt aktivering för hunden som använder nosen och har mycket energi! Låt hunden arbeta med sitt “bästa” organ. Vi provar på personspår, blodspår, mantrailing och sakuppletande/sök.
Passar
Alla hundar och hundägare som gillar att vara i skogen oavsett ålder eller kondition.
Kursupplägg
4 tillfällen om ca 1.5-2 timmar. Max 4 deltagare. Kursen hålls på Södermalm och i Nackareservatet.
Pris
1600 kronor, inkl kompendium. Alt enstaka tillfällen 600 kr/tillfälle.
Nästa kursstart
Intresseanmälan
Innehåll
Upplever du att hundmöten är jobbiga? Din hund kastar sig mot andra hundar för att hälsa eller för att skälla på dom? På denna kurs tränar vi din hund att göra bättre val som ger lugnare hundmöten. Oavsett ras, ålder eller kön kan alla hundar lära om när de ges ett tydligt val att bete sig i hundmöten. Kursen bygger på Grisha Stewarts metod, mer info www.functionalrewards.com
Passar
Dig som tycker hundmöten är jobbiga och har en tendens att urarta. Oavsett om hunden är glad eller osäker kommer dina hundmöten att bli bättre. Har du en hund som bitit kan du gå teorin och 2 privata lektioner alt som observatör (utan hund). OBS! Eftersom hundarna tränas en och en behöver din hund kunna gå undan och vila. Antingen att du har bil eller hundvakt så hunden får gå iväg och vila mellan passen men du kan vara kvar och se de andra hundmötena.
Kursupplägg
1 tillfälle utan hund för teori, därefter 3 x praktik. Max 6 deltagare.
Pris
1800 kronor med hund inkl kompendium. 1200 kr utan hund inkl kompendium och de utvärderingar vi skickar ut efter praktiken.
Nästa kursstart
Intresseanmälan.
Innehåll
Perfekt aktivering för hunden som använder nosen och har mycket energi! Låt hunden arbeta med sitt “bästa” organ. Du lär dig lägga spår, läsa hunden i spåret och hur du försvårar spåren varteftersom. Fyra tillfällen där får prova både personspår, hårda spår, id-spår och viltspår.
Passar
Alla oavsett ålder eller kondition.
Pris
1600 kr.
Nästa kursstart
Intresseanmälan.
Innehåll
Perfekt aktivering för hunden som älskar dofter! Låt hunden arbetar med sitt “bästa” organ. Du lär dig lägga de första spåren, läsa hunden i spåret, hur du lägger upp framtida träning och hur du efterhand försvårar träningen.
Passar
Alla kan vara med, oavsett ålder och kondition. En trevlig aktivering för dig och din hund. Kan hjälpa dig få bukt med jaktproblem. Ger hunden bättre självförtroende.
Kursupplägg
4 tillfällen som inleds med teori och sen praktiska övningar under sakkunnig ledning.
Pris
1600 kr inkl kompendium.
Nästa kursstart
Intresseanmälan.
Innehåll Förena nytta med nöje och lär hunden hitta kantarellerna i skogen! En trevlig aktivering för dig och din hund som passar alla oavsett ålder och kondition.
Passar Dig som vill hitta en trevlig aktivering i skogen och få hjälp med att hitta kantarellerna. Kul sökträning för aktiva hundar.
Kursupplägg 4 tillfällen som inleds med teori och sen praktiska övningar. Vi jobbar enligt klickermetoden – med eller utan klicker – för lätt och effektiv inlärning. Träningen sker på Långholmen med utlagda träningskantareller.
Pris 1800 kr inkl kompendium och kantareller.
Nästa kursstart
 Intresseanmälan