Beteendeförändring – att förändra hundens beteende varaktigt

Ibland hamnar en som hundägare i lägen där hundens beteenden blir problematiska. Hundar gör som hundar gör men vårt samhälle ställer allt högre krav på att hundar ska uppföra sig perfekt och knappt märkas av. De ska helst tåla att vem som helst när som helst närmar sig dom och klappar dom eller lyfter upp dom. Hundar kan bli skrämda eller vara stressade, ibland redan under valptiden och ibland senare i livet. Det finns många olika anledningar som kan ligga bakom att hundens beteende blir till ett problem.

När vi jobbar med beteendeförändring har vi ett långsiktigt mål. Därför börjar vi med ett femtimmarspaket där första träffen tar 1,5-2 timmar och sen använder vi resterande timmar till några träffar utspridda över tiden för praktisk träning. Innan vi träffas får du fylla i ett omfattande frågeformulär och även mellan träffarna blir det uppföljning på mejlen.

I början av träningen gör vi övningarna i neutrala situationer istället för att utsätta hunden för de situationer den inte klarar av. Vi börjar gärna träna inomhus där hunden lättare kan göra bättre val.

Längre fram tränar vi i olika situationer och du kommer att ha strategier för att ta er ur jobbiga situationer innan det går snett.
Du kommer att lära dig läsa din hunds små signaler bättre och du kommer bättre förstå vad din hund reagerar på.

Träningen som sådan är väldigt rolig och stärker er relation samtidigt som hundens beteenden förändras och du kan se verkliga framsteg och förändringar i vardagen. Du går från att se problemen till att se möjligheterna och får en fin samvaro med hunden istället för att kämpa er genom vardagen.

I paketet Beteendeförändring ingår 5 timmar träningstid, uppföljning mellan träffarna på telefon/mejl och träningsplaner som anpassas vart eftersom träningen fortgår. Resor tillkommer och faktureras i efterskott.

Paketet Beteendeförändring kostar 3.900 kr och faktureras i förskott.

Du kan även välja en konsultation där vi träffas och går igenom lämplig träning men du får ingen träningsplan och ingen praktisk träning. Konsultationen kan ske hos er, här vid Hornstull eller i ett videomöte. Konsultationen kostar 600 kr och faktureras i förskott. Ev resa tillkommer.

Till anmälan