Sommaren 2018

with 2 kommentarer

Oj vilken sommar det varit! Och är… Det är väl ingen som missat både rekordhöga temperaturer och ihållande värme. Inget vi är vana vid direkt.

För oss har det betytt en lång period på sparlåga. Nilaq med sin polarpäls men även Frans som ju är korthårig har varit väldigt påverkade av värmen. Vi har i princip hasat runt i skuggan och hundarna har gått många korta turer till och i vattnet. Skogen har vi fått stryka. Träning har vi fått dra ner på till ett minimum. Utflykter har vi strukit. Vi har i princip legat stilla hela juni och juli. Det vi “unnat oss” är bilturer med full AC de värsta dagarna.

I början av sommaren hann jag dock operera ögonen, ett i taget, och det var ju bra eftersom det tydligen blev allmänt stopp för operationer när det blev så där himla hett och fuktigt för ett tag sen. Men jag hann och allt har läkt fint. Även om det var väldigt obehagligt (de gräver inne i ögat!) så behöver jag numera endast läsglasögon och det var så skönt att slippa ha glasögon när svetten rann som värst….

Idag är det äntligen “normala” temperaturer ute (tyvärr inte inne än). Jag mår själv mycket bättre i kyla än i värme så nu är att-göra-listan längre än någonsin men förhoppningsvis kan jag sätta igång och bocka av på listan under helgen. Och ta en promenad i skogen! Den har jag saknat och jag har nog inte upplevt att det blivit så hett i en skog som denna sommar, inte på dessa breddgrader.

Nu hoppas jag på en ihållande regnperiod så alla bränder slocknar och återhämtningen kan börja även i skogen.

2 Responses

 1. Monica
  | Svara

  Åh jag hade helt missat att din blogg fortfarande är aktiv vad kul!

  Vi klarade sommaren bra genom att ta oss till havet eller skuggig bokskog väldigt tidigt på morgonen.

  Men det är ju också extra hett inne i tätorter!

  • K Z
   | Svara

   Inte jätteaktiv men välkommen tillbaka =)

Leave a Reply