with Inga kommentarer

 

I onsdags lämnade Frans oss.
?????????

För några veckor sen blev han först dålig i magen och fick sen en kraftig uvi. Sen blev han halt på höger framben. Efter några dagars vila var han ok. Sen fick han kramper i höger bakben. Typiskt nog var detta midsommarveckan så min veterinär var på semester och inga tider fanns att få hos nån som förstod sig på hältor. Under helgen var Frans däckad och drack mycket men det var ju varmt…

Måndagen 24/6 träffade vi äntligen en specialist som snabbt uteslöt att detta var en vanlig hälta. Blodprover togs och ultraljud bokades till onsdagen. Ingen borrelia men hög sänka och vita blodceller samt blodbrist. Ultraljudet visade att Frans hade en stor tumör på mjälten. Han mådde då så dåligt och prognosen var också dålig så det fanns inga alternativ kvar – han fick somna in.

Beslutet var nog det lättaste jag nånsin fattat och han gick fort och lätt, nästan ivrig som om han redan såg stora evigt välfyllda matskålar framför sig men så fruktansvärt tomt det är här nu utan honom. Håren finns ju kvar men jag saknar hans lilla mule som borrar in sig i handen för en till godis. Eller hans buffliga sätt att tränga sig på. Och att behöva spärra av köket för mattjuven….

Frans var en hund som länge tvekade att sänka sina murar men när han väl släppte in mig och Nilaq (och några till) i sitt hjärta var det med hela sitt jag och nu tar han med sig delar av både våra hjärtan och våra själar.

Älskade vän  – ät  mycket och väl och tokrusa runt på de härliga gröna ängarna, slipp dina rädslor, slipp smärtorna och jag hoppas verkligen du kommer och hälsar på!

❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Frans – City Kids Ghost Hunter

4/8 2009 – 26/6 2019