Allt bättre

with Inga kommentarer

Tänk vilken läkeförmåga djuren har. Även om jag har det i bakhuvudet blir jag ändå imponerad och överraskad över att Bruno repar sig så fort efter operationen. Torsdagen till lördag var ju mer eller mindre sängliggande med många grymtningar av smärta och det var väldigt jobbigt både att resa sig och att stå.

Idag har vi måndag och nu reser sig Bruno om inte med lätthet så av egen maskin utan större problem och när vi kom ut var det full fart framåt. Svårt att hänga med faktiskt =) Sen ville han absolut ut på holmen men där drog jag gränsen, vi ska inte ut dit redan dag 2. Efter nästan en timme ute fick jag övertala hunden att det var dags att gå hem igen, han hade gärna stannat ute och varje tillfälle som dök upp försökte han svänga mot holmen igen. Man kan inte annat än le åt denna envishet.

Det opererade benet håller han hängande men när han stod satte han faktiskt i tassen ibland lite lätt. Ett tecken att det inte gör ont längre och därmed dags för att börja jobba med benet igen. Jag har sedan torsdagen kört ttouch längs ryggen och mot rumpan och öronen (tack Riekje!!) och idag ringde jag en kompis från utbildningen som har haft en hel del knä- och korsbandsopererade hundar i sitt sim och fick lite tips kring rehaben. Simma kan han ju inte förrän stygnen är tagna men vi kan börja stretcha och massera redan nu. Musklerna måste stimuleras så de läker och inte blir för korta och då är det framför allt att benet ska kunna rätas ut helt och böjas ihop ordentligt. Än så länge utan belastning men sen även under belastning. Man räknar väl med 5-6 månaders rehab på knän vilket kan tyckas vara en lång tid men det är en ganska komplicerad led som ska klara mycket.

I alla fall är det skönt att se att grabben börjar bli sig själv igen. Han är trots allt 9 år men så himla pigg och glad så detta kommer att gå fint. Och jag har ju många att fråga =)