And now to something completely different

with Inga kommentarer

Det är inte bara Bruno som varit på koll, även bilen var på besiktning. Tyvärr gick det inte lika bra utan den måste visas upp igen efter åtgärd.

Jag älskar min bil. Vi har över åren blivit goda vänner och den har funkat över förväntan. Startar alltid. Går även när bensinen i princip är slut. Kan lastas med så mycket saker så man häpnar. Den rullar och rullar och rullar. Och hundarna trivs i den. Och den är röd. Men den är också ganska gammal nu och varje gång det blir nåt fel kommer frågan upp om man ska åtgärda eller byta bil. Hittills har den blitt lagad och fixad. Kanske inte så väl underhållen som man kunde önska men jag kan inte själv och då får plånboken styra.

Nu är det rosten som fått härja lite för fritt och sidobalkarna måste bytas. Det betyder att bilen måste röjas ur helt för att inte inredningen ska ta eld under svetsarbetet. Spännande. Det är grindar och hundgrejor som ska ur, filtar och div bra-att-ha-saker som samlats bakom framsätet…… På verkstan kommer de att ta ur säten och allt annat och jag fasar lite för vad de kommer att hitta…Förutom miljoner hundhår, vita, stickiga, vems kan de vara? brukar de fåtal dammsugningar den upplevt resultera i en förstoppad dammsugare…. Var kommer allt ifrån?  Nåja, jag borde hinna dra ett varv eller två med dammsugaren efter att bilen tömts och innan den rullar in på verkstan. Den ska lämnas in på fredag efter lunch och förhoppningsvis hämtas på måndag förmiddag. Vi får se. Nu måste jag fundera över var bilgrejorna ska ligga över helgen…..

0 Responses

 1. L
  | Svara

  du borde fråga vad det kostar att få den städad där :p är det inte allt för dyrt är det kanske värt det? =)

  • prickigahunden
   | Svara

   Haha, dom skulle nog svimma då =)
   Fick ett erbjudande om rekond för 995 kr oavsett skick på bilen och var sjukt sugen på att testa…. Tydligen hade ett gäng hästmänniskor utnyttjat det och killarna var helt chockade över att det fortsatte att lukta häst trots allt skum de använt…. Här skulle de nog stupa på håren snarare än lukten. Eller så är jag så avtrubbad?

 2. prickigaprinsessan
  | Svara

  Inte roligt när bilen blir sjuk! Jag var tvungen att skrota gamla Bettan när domkraften gick igenom golvet när jag skulle byta däck. Motorn spann som en katt men rosten åt upp henne totalt 🙁

  • prickigahunden
   | Svara

   Oj, då blir det ju lite av en chock =/ Nu har det väl uppmärksammats innan domkraften går igenom hoppas jag!!!

 3. Cliffordsmatte
  | Svara

  Tråkigt med bilen, hoppas den piggar på sig utan att det äter allt för stora hål i plånboken!

  • prickigahunden
   | Svara

   Det hoppas jag med. Den blir nu mer och mer lik en nyckelpiga…… Röd med svarta detaljer =)

 4. Monica E
  | Svara

  De kan åstadkomma underverk när de tvättar bilen , det fanns inte ett enda dalmatinerhår i min efteråt och killen som gjort det var helt slut……Jag rekommenderar inlämning, det är väl värt pengarna.

  Hoppas det går bra med bilen, tyvärr åldras även de!

  • prickigahunden
   | Svara

   Wow, du har testat!! Jag har tidigare städat bilen ordentligt men de senaste åren har jag gett upp. En tidigare bil har jag dock plockat bort håren på med pincett! Nästa bil kommer jag att hålla efter bättre har jag lovat mig själv, denna får kärlek men ingen rekond =)

Leave a Reply