Avslutning sökkursen

with Inga kommentarer
Coola tjejen i sökskogen

Idag var det avslutning på sökkursen. Vi har tidigare träffats torsdagskvällar men nu är det så mörkt i skogen att det blir för svårt, kanske mest för oss tvåbenta =) Och det tar ju en stund så vi tyckte det var bra att ses en lördag istället.

Nu med våra nya tider blev det en lång morgonpromenad innan  Nilaq och jag åkte ut till skogen. Bruno var kvar hemma.

Det blev i alla fall bra. Förra gången var det svårt för hundarna så denna gång blev det mer repetition och ganska “lätt” för hundarna. Nilaq fick därför busa med kursledaren som sen sprang iväg och skrattade och skojjade. Sen släppte jag på Nilaq som sprang fort och rakt och tog lösrullen (eller  leksaken då för vi använde ett sånt där knutrep som hon valde som roligast idag) och sprang till mig. Hon släppte den faktiskt först några meter ifrån mig!! Och sen visade hon så fint och fick godis då. Vi gjorde det några ggr och det gick bra alla ggr även om hon inte hade den med sig ända fram någon gång. Men en gång halkade hon på bergshällen och en gång skällde en hund till på avstånd och hon är nog ganska lättstörd just när det gäller att hålla och springa.

Kul var det i alla fall och andra omgången gick också bra. Då lade vi in en paus mellan skick 2 och 3 som skulle vara tråkig och då tände hon till igen. Men sen var hon trött……

Sen passade jag på att figga för malletiken, både för att Nilaq behöver träna på att vara uppbunden själv i skogen (ja kompisen satt ju bredvid med schäfern men utan mig då).  Och så är det skoj att se hur andra hundar jobbar. Hon är väldigt het och hemskt duktig på sök men har inte letat efter mig förr så hon blev ställd när hon hittade mig där… Och vände utan sökrullen. Men husse skickade henne då på andra figgen och sen på mig igen och då kom hon ända fram och tog rullen. Det är intressant att vanor bildas så snabbt även i denna typ av träning. Men varför skulle det inte vara så. Nilaq blir också förvirrad när det sitter en annan person som figge.

Nu får vi se hur det blir med fortsatt träning. Förhoppningsvis hinner vi med nån mer gång innan det blir svinkallt och snö och sen blir det nog till våren.

Ligger det nån figge därute?