Bilfunderingar

with Inga kommentarer

Foto1786Äntligen får jag köra bil igen !!!! och just nu lånar jag Es bil. Men jag letar och har under tiden funderat mycket och länge på vad jag ska ha nu när jag ska ha en? Senaste var ju en kombi och med två hundar i 30+ klassen har de och ev bagage gott om plats. Oftast åker jag ju själv utan medpassagerare även om det finns tillfällen när vi är fler och även fler hundar. Och tygråttor….

Med gamla bilen fick jag ju problem med att Nilaq inte ville åka bil, inte hoppa in, inte vara i bilen. Nu när jag under hösten/vintern fått låna resp åka med i en “liten” bil med hundarna på baksätet så älskar hon att åka bil! Så – ergo – en kombination av avundsjuka och separation – avundsjuk på att Bruno får åka i baksätet och “separationsångest” för att hon känner sig isolerad från oss andra i skuffen. Bruno satt ju redan på baksätet för bak skällde han oavbrutet. När han kom till mig satt han i bur i baksätet men den var så liten så så snart han klarade att sitta “öppet” åkte buren. Nu när de bägge rullar ihop sig i baksätet bredvid varandra är det lugnt och glatt. Så en halvkombi är definitivt ett alternativ. Fast just nu hittar jag bara kombibilar….. Äsch då.

Och sen kommer ju detta med säkerhetsaspekten in i bilden. På baksätet kan de i och för sig sitta i varsitt bälte och det går ju alltid att skärma av med nät eller galler mellan baksäte och framsätena. Med en 5-dörrars kan de då hoppa in från sidan på varsin plats och mellanrummet för fötterna kan fyllas ut med nån sorts förvaringsbox och en dyna över. Ev bagage eller extrahundar kan alltid åka bak. Och en takbox för långresor kan ju inte vara så svårt.  Eller?

Och om jag då kollar modeller så lutar det nog mot en ford igen eller kanske en golf eller polo, om jag hittar en för ett bra pris. Golf var min första bil =) och focusen funkar bra för oss. Men det finns ju fler sorter …

Att det ska vara så svårt?