Biverkningar

with Inga kommentarer

Vanligen är biverkningar något negativt men denna gång är det en bra sak som händer. Efter urinstoppet och framför allt den mekaniska tömningen av blåsan har Bruno gått på kortison.

Jag tycker egentligen inte om kortison av den enkla anledningen att jag träffat för många hundar som har gått på kortison alldeles för länge och därmed sabbat den egna läkningsförmågan. Men som en kort insats efter operation eller liknande känns det okej. Så Bruno har fått kortison sen i lördags. Vi håller redan på att trappa ner, han ska bara få det en vecka men det är intressant att se effekten. Bruno rör sig nu nästan haltfritt.

Största skillnaden är när han reser sig, då har han behövt uppvärmning innan han kunnat gå ordentligt men det behöver han inte nu. Han går och travar direkt. Visserligen med en lätt hälta men mindre än han haft sen i september…. Det gör förstås att jag känner ett större hopp till att vi faktiskt ska hitta en fungerande behandling.Men eftersom jag inte gillar kortison ska jag leta reda på motsvarigheten bland naturmedel. De har nämligen inte biverkningarna som de kemiska preparaten har.

Så just nu känns det väldigt positivt!

0 Responses

 1. monica
  | Svara

  Faller kanske in under kategorin inte något ont som inte har något gott med sig:)). Skönt för Bruno säkert att höften känns bättre, vi väntar med spänning på Frejas resultat.

  När det gäller kortisonet vad är det för egenskap du ska ersätta, antinflammatoriskt? Eller någon av de andra effekterna kortisonet har? Bara nyfiken!

  • prickigahunden
   | Svara

   Tur att man kan få positiva överraskningar!!

   Ja du om jag det visste. På torsdagen var det ju antibiotika och smärtstillande/muskelavslappnande som gällde och på fredagen blev det kortison ist f muskelavslappnande. Tänker att man ofta ger kortison efter operation för att förhindra svullnad? Kanske pga katetern som ju säkert irriterade väldigt i urinröret. Om röret svullnar blir det ju svårt att pinka ändå? Det som förvirrade var ju att hon på rak fråga tyckte jag ändå skulle fortsätta ge muskelavslappnande? Men ger det ingen effekt, varför ge?

   Jag har förstått att man ger kortison till människor med ledgångsreumatism och det är ju också en inflammatorisk process. Kanske en parallell?

 2. emelie
  | Svara

  spännande! du får säga till om du hittar något bra!

Leave a Reply