Brunos årskrönika

with Inga kommentarer

Året började kallt. Jättekallt. Med mycket snö. Jag var inte van vid snö för där jag bodde tidigare var det platt och bara lite snö ibland och förra året var det faktiskt barmark vid jul fortfarande så det så. Så jag var inte beredd på all snö…

Fast det är vackert och ganska kul att springa i. Men det är lite jobbigt när man sjunker ner till magen i snö. Matte sätter på mig ett täcke. Egentligen fryser jag inte och tycker att täcket är lite larvigt men när vi ska vara ute länge….och det är vi pga lillan…..så är det ändå ganska skönt med täcke. Och godis. Godis hjälper också när man ska vara ute så länge.

Det var snö läääääänge men sen kom våren. Det var så skönt. Och då var det mysigt att ligga ute och vara ute länge.  Men det var is på sjön och det var konstigt för det var sol ute…

Sen var vi iväg en sväng ett par dagar och då var vi i ett hus. Inte samma ställe som med Egon, ett nytt ställe, men det var okej här med. Det fanns gräs utanför att ligga på. Och skog att promenera i. Mysigt.Men trappan från övervåningen var lite läskig, det var en smal och brant trappa och matte fick hjälpa mig att gå nerför, det är faktiskt svårt att gå nerför trappor…. När det blev varmare gick vi en del i skogen. Matte la spår, det gillar jag. Fast det är lite läskigt med blodet men lukten av skanken är såååå intressant! Jag skulle aldrig våga mig fram till ett levande rådjur men att få tugga lite på en skank är häftigt! Så den vill jag inte gärna släppa igen…

Vi lekte mycket på Långholmen också under våren och sommaren, gärna  nere på stranden och så promenerade vi  i skogen ibland.  Sen kom värmen och då vart det för varmt istället och jag ville helst vila. Då var vi ute på morgonen och sent på kvällen istället. Vi var iväg en sväng till Tyskland också för matte ville visa upp mig för dom.  Så vi var med på en långpromenad med många dalmatiner. Det var väldigt varmt men vi gick i en skog och det fanns en sjö att bada i. Och alla var trevliga. Jag blev kompis med Junior. Vi flörtade lite på restaurangen där de flesta samlades efter promenaden. Det var roligt att se att alla kom tvåbenta som så bra överens när vi hundar kunde vara med.  Några hundar skällde lite men det var ingen som brydde sig. Jag skällde inte!! Matte var stolt över mig sa hon.

När vi kom hem till Stockholm igen var det fortfarande varmt. Vi var mycket nere vid stranden och nu vågade jag simma lite också. Det var häftigt men läskigt. Jag simmar inte långt men alldeles själv. Fast lite hjälp har jag av min gula boll som flyter. För den kan jag hämta i vattnet.  Det kan jag! Men jag vill bara simma en eller två gånger sen vill jag hellre busa på stranden.

Matte är lite orolig för mig för jag har haltat från och til under sommaren och nu har det blivit värre. Fast bara vissa dagar och andra dagar springer jag på. Men hon tittar såååå på mig. Vet inte vad jag ska tro.Sen blev det ju oktober och då hade vi vårt tvåårsjubileum! Tänk att jag bott här i två år nu! Och det har ju hänt ganska mycket under den tiden….. Så vi firade med lite grillad kyckling som jag älskar! Fast sen tog matte mig till veterinären i alla fall och han trodde det var höften. Så dumt! Jag som springer så bra nu efter all träning. Fast det är klart, jag har ju ätit ganska bra och även godis och så var det så varmt i somras så kanske blev det nåt fel? Jag fick komma tillbaka efter en vecka och då fick jag sova en sväng och sen sa de att det var nåt fel på min höft. Matte blev ledsen, det märkte jag. Själv mådde jag lite illa och var lite yrslig.  Matte fick nästan bära mig till bilen. Veterinären sa nåt om att gå ner i vikt men det ville jag inte höra! Men matte gör ju inte alltid som jag vill utan jag märkte ju att det blev snålare i matskålen. Uschamej. Jag är ju dalmatiner ju, inte kan jag klara mig utan mat heller!? Nåja, om det hade vart allt så hade det väl varit bra men det var förstås mer som skulle komma. Ni minns ju att jag började simma i somras, eller hur? Inte visste jag att detta skulle användas emot mig…. Men det var det som hände. Matte hittade nåt ställe utanför stan och dit har vi åkt i flera månader, det känns som år, ibland flera gånger i veckan.  Och där får jag först duscha och sen sätter de på en flytväst och sen lyfts, ja jag vill säga  knuffas, jag ner i en bassäng med vatten. Och sen måste jag simma för glatta livet. Tack och lov får jag ha en grej i munnen annars hade jag nog drunknat!! Är detta verkligen lagligt?? Matte säger att det är för att jag ska blir bra och stark men hallå!! Det måste finnas andra sätt än detta? Fast jag måste erkänna att de första gångerna var värst. Nu är det nästan, jag säger nästan, kul att simma. Och jag är starkare och smalare. Riktigt snygg och jag får säga det själv.

Nu har det blivit kallt igen och jag får ha täcket på men det är okej nu för jag känner att jag rör mig bättre eftersom jag inte blir så stel. Men sen hade matte köpt nån larvig pyjamas och den gillar jag inte! Lite värdighet har man ju! Fast det är klart att den värmer ju. Nåja, kanske en kompromiss: efter simningen när jag är blöt. Men inte annars.

Ja så har mitt år varit. Hoppas ni haft ett bra år ni med. För jag tycker att jag har det bra här trots allt.  Gott Nytt År!!