C + ua = ?

with Inga kommentarer

Idag var jag inne på hunddata och se där – resultaten från röntgen i fredags låg ute! Glädje i 2 sek tills jag läser – HD C…..  Jaha, där ser man. ED, dvs armbågarna var ua så där är hon helt “bra” men höfterna har då lindrig dysplasi.

Nu vet jag att det inte är någon katastrof i sig och för hunden som sådan spelar det nog ingen större roll. Jag hade inga planer på valpar eller att vi ska tävla i vare sig drag eller weight pull eller agility….. Ändå känner jag en viss besvikelse. C.

Och så där som jag är går jag nu in och läser om mammans höfter (B), pappans höfter (okänt) och kennlarnas statistik som rasklubben tagit fram. Ser hur illa det är på pappans sida. Ser att rasklubben inte har krav på vare sig det ena eller andra men rekommenderar att avelsdjur både röntgas och ögonlyses. Att rasen anses vara frisk. Och efter att ha läst en stund inser jag ju att det faktiskt inte spelar någon som helst roll.

Hon skulle till mig. Inga planer förstörs. Jag har redan ett öga på hennes bakdel och nu vet jag varför. Hon ligger groda. Hon har en liten extra kick med höger bak i galoppen. Men det är allt.

Så när posten kommer och intyget från SKK med den så är det bara ännu ett papper som ska in i hennes pärm. Inte mer och inte mindre.