Då var vi igång igen

with Inga kommentarer

Igår startade sökkursen. Förra terminen var vi nybörjare och nu var det första gången på flera månader som halsbandet med den dinglande leksaken hängdes på, arbetstecknet sattes på och Nilaq fick springa ut i skogen och söka efter en person.

När vi slutade i höstas så hände många försvåringar på slutet och nu var jag förstås nyfiken på hur mycket som satt kvar i huvudet på lilla damen.

Till en början blev hon jätteglad när hon såg vart vi skulle och knuffade omkull stackars kursledaren i snön med sina pussattacker. Så det var ju bra =)  Sen blev jag lite nervös när jag skulle skicka henne på första söket – skogen, mörker, upphetsad hund…. och satte på henne 30-m-linan. Men den kunde jag snabbt knäppa av. Hon sprang ut fort och rakt på figgen/kursledaren, tog “rullen” i munnen, vände till mig,  jag var inte tillräckligt snabb så hon sprang fram och tillbaka innan jag kunde koppla henne och hon fick visa på. Så häftigt att se att hon var med!

Andra skicket lika elegant, nu var jag bättre på att fånga in henne och så fick hon visa och leka med figgen/kursledaren….. En paus medan de andra hundarna jobbade på och sen tredje skicket, nu med figge/kursledare som hon inte såg gå iväg. Här strulade haken på kopplet och så började figgen/kursledaren ropa på Nilaq och då blev stumpan väldigt otålig. Rakt på, raka vägen till mig och sen rakt påvisande. Då berättade figgen/kursledaren att hon trodde Nilaq sprang förbi henne och därför började hon ropa men det var räven som raskade i mörkret! Och Nilaq sprang på figge och inte på räven! Fjärde skicket tog hon vittringen redan medan vi väntade och sprang också här rakt på. Sen var vi klara. Nästa gång ska vi köra som på slutet av förra terminen.

Så kul att vi är igång igen. En lagom stor grupp också med 5 ekipage. Loke schäfer gick också förra terminen och han mindes också övningen. Han ville helst springa varje gång någon av hundarna skulle göra en övning,  så skoj var det. Sen var det 3 nybörjare och det var en busig riesenhane, en frusen mexikansk nakenhund (!!) och en malinoistik som är kompis med Loke. Hon tränade i sitt förra hem och det syntes att hon mycket väl visste vad det handlade  om. Hon susade genom skogen!

Nu får vi vänta en vecka till nästa tillfälle och fördelen med kurser på våren är ju att det blir ljusare och ljusare på kvällarna =). Och så kanske lite mindre snö för det var inte lätt att springa med hunden i mörkret i snön….