Dags igen….

with Inga kommentarer

Imorse såg jag en liten mörk fläck på Nilaqs kind och hoppla, det visade sig vara en hot spot =( Det är ju nästan ett år sen som stumpan hade ett sår på kinden som blev både infekterat och stort på typ ett dygn. Så nu drog jag på ALLT för att försöka förhindra samma utveckling. Petade i henne hela dosen örttabletter och baddade på med desinfektionsmedel. Får hålla koll och hoppas, hoppas att det stoppar med detta. Kanske klippa bort lite päls ikväll om det ser värre ut. Det var så synd om henne med att behöva få lugnande och rakas, äta en lång penicillinkur och ha tratten på.  Visserligen blir tratten ledig senare idag men tanken var ju att den ska in i skåpet igen, inte åka på nästa hund….. Så här såg det ut .

Annars är det ganska lugnt nu. Nilaq är i förlöp och lite grinigare än normalt och för ett par dagar sen flög hon på en hund. Den hade fräckheten att ignorera varningarna och istället sätta sig framför mig och tigga godis. Man lär den hårda vägen ibland. Nu blev det ett hål i sidan på den hunden men inga konflikter oss ägare  emellan. Det är ju svårt det där när hundarna slåss och ibland blir man ovänner. Men nu hade vi träffats kvällen innan och redan då hade Nilaq gett den hunden onda ögat (och jag tagit in henne och förklarat för den hundägaren) och om man då släpper fram sin  hund nästa dag fast man vet….  Nu mår den hunden bra men det känns som ett nederlag varje gång jag inte kan förhindra att det blir en fajt.

Senare idag ska vi ta stygnen på Bruno och kanske blir det ett till inlägg efter det.

0 Responses

 1. Strega
  | Svara

  Hoppas att du hinner få ordning på den i tid! Inte roligt när de dyker upp mitt i bästa badsäsongen… 🙁

  • prickigahunden
   | Svara

   Nä det var verkligen trist. Samma ställe som sist tror jag men nu verkar det ha avstannat. Det var kladdigt i morse och nu är det torrt =) Hoppas, hoppas att jag såg det tillräckligt tidigt!! Insåg också att pevarylen var slut, typiskt nog. Ska köpa en ny burk….
   Nilaq är tack och lov ingen badnymf, hon vadar helst omkring (och äter flytande godisar) så det är inte så svårt att inte få bada.

 2. Cliffordsmatte
  | Svara

  Tråkigt med hot spotten och hoppas verkligen du lyckas stoppa det! Kommer ihåg med neuffen -han fick i ljumsken, fort gick det och hann man inte med så började det lukta ruttet!

  Visst är det tråkigt när hundar ryker ihop och ännu tråkigare när hundägare inte lyssnar på vad andra hundägare säger!

Leave a Reply