Det går framåt

with Inga kommentarer

Nu när vi närmar oss slutet på sökkursen är det kul att se hur långt hundarna kommit. Eftersom vi efter 2 ggr  delades upp i två grupper har jag inte vetat hur de andra jobbat men nu i höstmörkret tränar vi ihop igen och igår fick vi se 2 av de andra deltagarna. De har tränat tidigare och har riktiga sökhalsband.  Vi har istället ett “låtsashalsband” med leksaken fastknuten så den hänger och dinglar under hakan. Lite omständigt men effektivt visade det sig när jag satte på Nilaq halsbandet med taxen fastknuten i. Hon har haft på sig halsbandet på en eller två kvällsrundor.  Nu började hon bita i taxen igen men efter några minuter fick den hänga ifred. Sen när jag skickade ut henne tog hon den i munnen bara figgen petade på den –  precis som de ska göra i detta mellansteg.  Och sen tog hon den själv när figgen pekade mot den i ett senare skick.  Så duktig, tjejen.

.

På fotot har både Bruno och Nilaq fått span på något intressant

0 Responses

 1. Monica
  | Svara

  Sök är något jag aldrig provat på, men det verkar ju vara kul! Duktiga tjejer d v s både matte och hund:-)

  • prickigahundenq
   | Svara

   Sök är väldigt kul! Det som är jobbigt är att man behöver vara några stycken för att träna och folk har en tendens att droppa….

   Jag gick en sökkurs med Egon och han tyckte det var skoj! En del hundar vill ju hellre ha spring och luftvittring än fokus på backen =)

   Tror man haft sökkurser i Vårgårda på dalmatinerlägret några ggr så det finns ju lite prickiga sökhundar ute i landet!!

 2. Strega
  | Svara

  Tycker nog att söket är den roligaste bruksgrenen – synd bara att det tar sån tid om man vill komma framåt. Blir nog mer av den varan när barnen flyttat hemifrån och fritiden är “egen” igen. Duktig Nilaq (och matte)!

  • prickigahundenq
   | Svara

   Jag har ju inte tränat så mycket annat i bruks så jag kan inte jämföra. Det har blivit spår och “roliga” grenar som agility, freestyle och rallylydnad med egna hundar. Lydnad har vi aldrig fastnat för. Men sök och sakuppletande har flera av hundarna gillat.
   Vi tackar båda för berömmet =)

Leave a Reply