Det här med kläder

with Inga kommentarer

Emelie undrade vad Bruno fick för overall. Det blev den enkla från Hurtta. Fast jag ångrade mig faktiskt så snart jag kom hem och skulle prova den på Bruno.  Muddarna som satt i slutet av resp ben var i ett slinkigt tunt tyg som inte var särskilt stretchigt och de var så smala att det inte gick att få i tassarna i dom…. Så för att kunna prova overallen var jag tvungen att klippa bort muddarna. Värdelöst!! Men sen satt overallen jättebra på honom. Dagen efter var vi och simmade och då visade det sig att en blöt hund är väldigt sträv så overallen blev “för liten” och knäppningen i ryggen, 5 kardborrsnuttar om 3  cm, släppte hela tiden….. så på kvällen satte jag mig och sydde i ett blixtlås istället. Då blev det bra igen!! Men jag tycker ju inte att man ska behöva klippa bort delar och sy i ett blixtlås för att plagget ska funka. Nu hade jag ett passande blixtås liggande och kan sy hyfsat men det är ju inte alltid så…. Nåja. Nu funkar den! Bruno tycker den är jobbig att gå i med benen men han är ju inte så förtjust i kläder egentligen. Men dagarna det var så kallt fick han ha på sig overallen, sen teflontäcket och selen över det. Allt i svart så det såg ganska bra ut. Han blev väldigt söt ….. son att vara ute i pyjamasen =) Men nästa gång jag behöver en overall kommer jag beställa den från Equafleece i UK, visserligen dyrare men de andra plaggen jag köpt därifrån har varit super och hållit bra.

Sen undrade Monica vad Bruno får för tillskott och sånt nu när han har HD. I maten har jag inte ändrat så mycket mer än mängden.  Nu får han en liten portion färskfoder, Nordic +, typ 1/6 av korven per dag. I den får han alla tillskott: 2 tabletter aktiv hund (glukosamin m m ), 2-5 tabletter biosynov (gurkmeja men hans mage reagerar så han kan inte få full dos varje dag), 1-2 mått colostrum (för magen), 1 mått brännässla (c-vitaminer m m) och standards fiskolja. Utöver färskfodret som han får efter em-promenaden får han fryst vomburgare och fryst kycklingben som 2 mellisar. På promenaden blir det ganska mycket godis. Han tränas ju fortfarande och det dyker hela tiden upp situationer som han inte riktigt klarar men mångt och mycket går väldigt bra. Jag ser ju nu också hur smärtpåverkad han är vissa dagar och då blir det korta rundor em och kväll. Däremot är vi egentligen alltid ute i 2 timmar på morgonen. Nu simmar han 2 ggr/v och jag tycker nog att han musklat på sig på vänster bakben. Kommer så småningom sätta på en liten vikt men ännu får han simma fritt, han har ju nu kommit på att det är kul =) Ska förbi veterinären snart och kolla vikten och berätta för dom hur det går.