Dogbike

with Inga kommentarer

image

Så bestämde jag mig efter att ha varit och tittat på olika cyklar för en sparkcykel. Cyklarna som håller för drag var ganska dyra och då är de inte anpassade. Skulle jag använda cykeln till annat t ex pendla med vore det en annan sak men nu fick det bli en dogbike från tjeckiska Yedoo istället för mindre än hälften av en ny cykel…. Antennen flyttade jag från gamla cykeln.

Beställd måndag, levererad tisdag.  I platt paket. Så onsdag gick åt för montage. Lite klurigt var det men jag fick ihop allt. Även skivbromsarna som jag inte är van vid men de var inte svåra att justera.  Och idag tog vi en sväng.  Men först behövdes en ny pump och en ryggplatta.  Hjälm och handskar har jag redan men om det blir en flygtur är det väl bra att skydda ryggen.

Vi åkte ut till Tullinge och körde in i Lida spårområde från Brantbrinks IP. 5 km, gul runda, uppehåll men lerigt, 2 grader C. Och det blev bra fart. Inte alls svårt att hålla balansen och även byta fot provade jag. För ett år sen hade det inte gått att sparka sig fram men nu kändes det helt okej. Men dålig kondis har en ju, där får vi träna tror jag allt. Bromsarna funkade jättebra, blir ju mycket broms i nerförsbackar för att hålla avståndet till hunden och för att bromsa hunden. Gick hur bra som helst.

Bra runda och även en del vattendrag så hunden fick dricka och svalka sig. Lida vinner i längden så länge en inte är där när det är fullt. Vi tog oss runt på hyfsad tid fast det blev en del gående i backar och ett par hundmöten. Sen pysslet med att lasta sparkcykeln men det löste sig.

image