Effekt

with Inga kommentarer
Bruno med normala tassar

Säga vad man vill om alternativa behandlingsmetoder men man får sig en och annan överraskning ibland. Denna stod Bruno för som igår morse vaknade med en svullen vänster framtass.  Det såg nästan groteskt ut när han stod upp med ena tassen “normal” och den andra typ dubbelt så stor, alla tår och hela mellanhanden var påverkade. Men han stod på tassen, verkade inte ha ont och gick okej.  Så vi gick vår vanliga morgonrunda fast med lite fler pauser igen. Och i slutet av promenaden hade svullnaden gått ner och tassen var bara aningen större än den högra.

Jag kollade med terapeuten om detta kunde vara en biverkning och hon hade inte sett detta tidigare.  Men hon tyckte att jag kunde avvakta om inte Bruno verkade besvärad eller ha ont av den och det hade han ju inte.  Funderade förstås om det kunde vara en skada bakom men han hade varken snubblat eller halkat till som jag sett och nu har han ju en dörrmatta att stå på vid matskålarna så han hade inte halkat till där heller.  Ett litet mysterium helt enkelt!

Efter vila hade tassen svullnat lite igen men inte som på morgonen. Och på kvällen var den vänstra framtassen ganska normal, istället tyckte jag den högra såg svullen ut? I alla fall hade Bruno fortfarande inga direkta besvär med att stödja på tassarna och gick på om än långsamt men det berodde nog inte på tassen. Han såg mer ut att ha fått syn på nåt som “förstenade” honom. Ja ja. Bruno är speciell. Har nog inte mött någon hund tidigare där jag verkligen tänkt “autistisk” så tydligt som med honom. Han bara försvinner in i sin värld….. och kommer tillbaka med ett ryck =)

I morse var framtassarna helt normala igen och promenaden gick som vanligt så det måste ha varit någon sorts utrensning som sattes igång av tisdagens behandling. Senare igår kväll kom det ett mejl från terapeuten där hon skrev att hon varit med om svullnader i bogen och bak längs låren och det är ju där lymfkörtlar sitter. Hos Bruno hamnade det visst i ena tassen…..

PS vi mötte W i morse! Hej vad jag jollrade när Bruno fick doften i nosen och det gick väl ganska okej. Han sprang i cirkel och letade men var inte så upphetsad som han brukar bli.  Hoppas trenden håller i sig!

 

Uppdaterat kl 16.30: Jag var visst lite snabb för nu efter vilan är höger framtass dubbelt så stor. Vojne. Men förhoppningsvis är allt bra imorgon =) Då är jag på språng större delen av dagen så inga akuta saker, tack!! Han har fortfarande inte ont….