Efter semestern

with Inga kommentarer

Nu är vi hemma igen och det har gått en dryg vecka där gamla rutiner, den s k  vardagen, har återupplivats.  Djuren är ändå fantastiska som snabbt anpassar sig både till att matte går och jobbar och till de gamla promenadstråken. Själv märker jag en seghet som har svårt att släppa och egentligen borde man väl ha den riktiga semestern nu när kropp och själ gått ner i varv =)

Men så ser det ju inte ut utan istället är det blick framåt och planerande av jobb i form av kurser, jag kommer äntligen ha en valpkurs igen!, enskilda träningar som ska planeras utifrån kundens och mina förutsättningar, och självklart behandlingar av hundar.

Sen ska vi ta ett nytt ryck E och jag och förhoppningsvis komma igång med vårt drömprojekt. Tiderna ser ju klart annorlunda ut nu och i dessa valtider ska väl starten av nytt företag ha alla odds för sig!! Så håll tummar och tassar att vi kan dra igång under hösten.

Om en vecka börjar sökkursen jag ska gå med Nilaq och sen är jag mycket sugen på en kurs som TTouch Practitioner Riekje van Zanten ska hålla i slutet på augusti. Den skulle vara toppen för Bruno tänker jag, man ska jobba med olika fysiska övningar för att stärka upp balansen i kroppen och för att jobba med rädslor och nervositet hos hunden. Tyvärr bara en dag och jag vet inte om det kanske blir mer frustrerande än lärande? Än finns tid att tänka….

Apropå att tänka så något jag verkligen hoppas på är det optimala fästingskyddet. Efter en promenad i våtmarker för ett par dagar sen kröp nej inte hundratals men ett 40-tal fästingar på lilla fröken. Jag stod nog en kvart och plockade och plockade kryp i alla storlekar från mini-mini svarta till stora brunsvarta äckel. Då har hon dels en bricka som ska göra henne “osynlig” för dom och olja som ska avskräcka. Vill ju inte ha gift på hundarna av många anledningar men önskade att det faktiskt funkade det som utlovas… Nu var det bara en som satt sig under bilfärden (plockade 3 krypande till efter hemfärden) och en nästa dag men ändå. Så trist! Och faktiskt det värsta jag sett hittills. Tur jag kommit över min spindelfobi ganska bra vid det här laget =).

Nej, nu ska vi ta en tur till IKEA och kanske hitta lite kul att förgylla tillvaron med.

Ha det så gott!