En annorlunda helg – på mediumkurs

with Inga kommentarer

Ett nästan helt ohundigt inlägg denna gång…..

I helgen var det kursdax. För ganska exakt ett år sen gick jag en kurs i psykometri. Man läser då energin från föremål, bilder osv, olika “döda ting” som man säger. I princip går det ut på att använda sin intuition och när man rör vid ett föremål eller tittar på ett föremål eller foto så får man till sig information om människan som ägt föremålet eller bott på platsen på fotot. Det var väldigt skoj och förvånande hur mycket info som sparas i föremålen bara man har dom hemma hos sig eller på sig. Kan som exempel nämna att när en tjej tog en tårtspade jag hade med mig i sin hand så kunde hon beskriva både skåpet den låg i och rummet skåpet stod i hemma hos mig utan att känna mig eller nånsin ha varit hemma hos mig. Superhäftigt! Det funkar bra med djur också för vi testade olika hundhalsband och hundkläder och fick fram respektive hunds personlighet.

Hur man får till sig infon är olika, det kan vara ord, bilder, känslor, färger, dofter, ljud, ja  på alla möjliga sätt, en del får hela historier berättade för sig.  Det är även detta som händer när man t ex kommer till ett ställe och inte känner sig väldigt obekväm – sånt som hänt sätter sig i väggarna och är man lite känsligt så fångar man upp detta “otrevliga”. Självklart kan det även kännas väldigt trevligt och mysigt på vissa platser och då har det förstås varit trevliga saker som hänt eller man är på en plats där det funnits mycket kärlek.

Nu var det dags för steg 2, bodyreading, som egentligen är samma sak men nu läser man av människor. Vi var alla från lite olika grupper och vissa kände varandra sen tidigare, andra inte. Självklart fick vi börja träna med de vi inte kände så bra =).  Jag hade väl ingen direkt förväntan vad helgen skulle handla om men det blev jätteintressant. Även här kom information på olika sätt. Och när vi tränat på tekniken och testat olika allmänna avläsningar så fick vi börja ställa frågor och försöka “se svaren” dvs var proppen satt både i de manliga och kvinnliga energierna vi har och i kroppens energicenter, chakrorna. Det var mycket spännande.  T ex så kunde man se att när en person talade om sina funderingar så kom olika bilder upp samtidigt som de olika chakrorna snurrade hej vilt eller nästan “försvann” för frågan triggade olika delar i personen. Kanske behövde personen kommunicera med en man eller lösa sig från en relation med en kvinna för att komma vidare. En ny fråga och helt andra delar sprakade till liv och andra saker triggades. Det blev som ett multidimensionellt samtal.  Många fick upp bilder och ord som hörde ihop med frågan, ibland som en hel liten berättelse. Det som visades för en var just de bitar personen behövde jobba med för att komma vidare i frågan.  Så detta använder man för att ge råd och vägledning i olika frågor. Spännande var det och vi var nog alla lite tagna i slutet av helgen, det var mycket personliga saker som kom upp och som pratades om men det kändes helt okej bland dessa härliga människor.

Självklart blev det även intressanta diskussioner i pauserna kring detta med intuition och hur man kanske innerst inne vet vad man behöver göra men att man blundar för det och att det behövs att en annan säger det för att man ska kunna ta tag i det. Vi kunde också konstatera att även när man ställde olika frågor så kom “samma svar”. Och det är väl så att när man har en blockering eller har lagt ett hinder för sig själv så stoppar det upp en massa olika saker och  när sen man jobbar med detta och tar bort detta hinder så löser sig en massa saker liksom  “av sig självt”.

Hundarna var hemma dessa dagar och efter allt energiarbete var det skönt att komma hem och gå en promenad med hundarna. Det är väl det enda som är tråkigt med dessa kurser, att de får vara hemma. Medan jag hade tillgång till lokal och många kurser hölls där så kunde hundarna ofta vara med och vi hade så roligt åt att även de följde med på meditationer och i olika övningar fast de gjorde på sitt sätt. Men de var absolut med i övningarna =)

Om två veckor är det dags för fortsättningen på bodyreadingen och tills dess får man väl fundera över det som kom fram denna helg.