En ras jag kan tänka mig

with Inga kommentarer

Ändrade titeln, för det är det det handlar, kan tänka mig och inte vill ha.

OM jag nu går ifrån dalmatinern i framtiden så blir det troligen en mindre hund. Nilaq har visserligen charmat mig men jag vet inte om spets i sig är min typ av hund.

Men här kommer ett par raser jag kanske eventuellt skulle kunna tänka mig…..

pinscher

Har jag alltid gillat. Hög kaxfaktor i en trevlig kropp. Men de kan ha mycket jakt i sig och vara “jobbiga” =)

pudel

Pälsen avskräcker och faktiskt alla sjukdomar i rasen. Men kanske… Det är en himla rolig och trevlig typ av hund tycker jag.

tax

Helt fel men så rätt. Korthårig variant då.

västgötaspets

En rolig hund med mycket potential. Men de skäller…..

basenji

Skäller inte med jagar….

bedlington terrier

Har alltid varit charmad av denna ras. Men de har läskiga sjukdomar…

Alla bilder är lånade på nätet

Ja, jag hoppade över det roliga ögonblicket med hund. Det får ni läsa om under Favoritminne istället!

0 Responses

 1. Pia
  | Svara

  Kul att läsa din lista 😀 En tax vill jag oxå gärna ha men en strävhårig.. Men det får bli sen när man inte orkar med en prick längre 😀

  • prickigahunden
   | Svara

   Eller hur, när man som gammal tant skruttar runt med sin tax =) De är sköna o charmiga hundar!

 2. emelie
  | Svara

  rasval är ju supersvårt! jag har lite samma tankar som du, skulle gärna vilja ha en något mindre hund sen, men jag har ännu inte hittat någon ras som känns perkfekt. kan inte någon ge mig en dalmatiner på ca 15 kg?! 😉

  • prickigahunden
   | Svara

   Visst vore det smidigt om de som pudel och tax fanns i flera storlekar?

 3. Monica E
  | Svara

  Intressant. Varför är tax helt fel men rätt?

  Jag vet inte vad jag vill ha för ras mer. En pudel som inte kräver pälsvård hade varit mitt ideal. Fast jag håller inte med om sjukdommarna, min erfarenhet är att det är relativt friska och långlivade i alla fall de små varianterna.

  Pinscher är också en hund jag skulle kunna tänka mig men tycker det är för många i den rasen som har en hel del rädslor tyvärr.

  Så jag har ingen aning om vad det blir för raser i framtiden, det lär visa sig:-)

  • prickigahunden
   | Svara

   Tax: Som hundfysioterapeut får man rysningar av den långa ryggen på korta ben….men så har många taxar problem med diskbråck i nacke eller ländrygg också =(

   Jag har ju mest haft kontakt med storpudel och bl a addison är ju allt vanligare…. Jag har även träffat väldigt många väldigt stressade pudlar (vilket i hög grad kan vara ett ägarproblem men ändå). Men det är lätt att stirra sig blind på (ras)sjukdomar och missa alla bra saker. Men jag tror pälsen alltid kommer att vara ett hinder för mig i alla fall.

   Pinscher har diverse problem i rasen, inte minst för att de blivit populära. Och rädslor är så svårt att få bort igen och jobbigt att leva med.

   Men så är det ju med raser, det finns bra saker och mindre bra saker och så sånt man faktiskt själv inte vill ha. Och olika hundar passar olika människor. Tur det finns många att välja på!!

 4. Cliffordsmatte
  | Svara

  Kul att läsa dina listor! Det är verkligen intressant och att du desutom motiverar dig så bra gör det extra läsvärt!

  • prickigahunden
   | Svara

   Jag tycker ju att man verkligen ska fundera över vilken sorts hund man ska skaffa INNAN man tittar på valpar. Kanske för att jag så ofta råkat på folk som insett att rasen inte passar dom egentligen….. Och hunden rår ju inte för att den följer sina instinkter.

Leave a Reply