En vecka efter operationen

with Inga kommentarer
Bruno på 3 ben

Här kommer ett kort klipp som visar hur Bruno nu rör sig – 7 dagar efter operationen. Han har faktiskt börjat sätta i tassen igen lite smått. Benet viker sig när han försöker stå på det men han trixar till det bra när han ska kissa eller bajsa. Trappor behöver han hjälp med men det går upp och ner ur fåtöljen alldeles själv.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Y4Yed9qlPnQ?hl=sv&fs=1&w=425&h=349]

Tratten är nog ett större problem….. Så det är tur att han bara behöver ha den när jag inte har koll, dvs är borta eller sover – ja jag sover nu ganska gott om nätterna och vaknar inte av alla småljud längre =) Antar att det är detsamma när man har en bebis – alla ljuden måste kollas omedelbart….. Men nu känns det inte så oroligt längre och Bruno är glad. Det som blir lite pyssel nu är promenaderna eftersom Bruno inte ska vara ute och gå så länge än och Nilaq behöver ju få ordentliga rundor. Man kanske kan klona sig?

Igår fick Nilaq i alla fall lite stimulans när hon följde med på jobb. En hund som har jobbigt med hundmöten och där är Nilaq jättebra att jobba med, hon går inte igång på den andra hunden utan skickar istället massor av lugnande signaler och inviter. Och då kan ägaren till den andra hunden jobba med och belöna sin hund för alla små framsteg. Ett sätt att arbeta med hundmöten på som jag fick inspiration till när jag var på en workshop med Emma Parsons för ett par år sen. Hon jobbar med med Karen Pryor (klicker) och har bl a skrivit boken Klickerträning och lugnande signaler/Click for calm som är väldigt bra men det är alltid skillnad på att läsa en bok och att se allt hända…. Hundmötesproblem är jobbiga att träna, många gånger blir ju beteendet förstärkt för hunden slipper ur situationen när den är upphetsad istället för att vänta ut att adrenalinpåslaget lagt sig och hunden kan tänka igen och förstå vad som händer. Sen behövs ju mer eller mindre alltid även anti-stress-träning som grund innan man kan börja med hundmöten. I alla fall gick det bra igår, vi arbetade på ett för den andra hundens bekvämt avstånd och närmare och närmare än det och han lugnade ner sig snabbare och snabbare. Det är väldigt roligt att ha en hund som man kan använda i denna typ av träning.

Idag blir det kattmassage igen – väldigt roligt måste jag säga – och sen alllmännt pyssel hemma. Av någon konstig anledning städar sig inte hemmet självt …..

0 Responses

 1. Cliffordsmatte
  | Svara

  Vad härligt att Bruno är bättre!
  Och vad spännande att läsa om din hundmötesträning! WOW. Bra att ha hjälp av Nilaq.
  Konstigt att inte ditt hem heller städar sig själv 😀

  • prickigahunden
   | Svara

   Ja nu börjar han snart bli för pigg för sitt eget bästa. Känns ju skönt att han repar sig så fort, man vet ju inte hur en 9åring ska reagera men de är sega, dalmatinerna. Sköterskan kommenterade också medan Bruno låg på uppvak att “han har hög smärttröskel va?”. Och så undrade hon varför alla andra dalmatiner var så stora? Vad svarar man på det? Han är från Tyskland.

   Ja det är himla praktiskt att ha en hund man kan ta med och som tycker det är skoj. Förra paret, Nelson och Egon kunde också vara med men på andra saker. Nelson var jättebra med osäkra hundar och Egon var super med aggressiva hundar.

   • Cliffordsmatte
    | Svara

    Då undrar jag hur stor är Bruno? Eftersom jag upplever att Clifford är ganska liten han med.

   • prickigahunden
    | Svara

    Bruno är smäcker i kroppen med ett “tunnare” huvud. Han är 59 x 59 cm (tror jag, svårt att mäta höjden) men han är “kvadratisk” och väger nu ca 30 kg. Han vägde 27 kg innan kan omplacerades men hade inte så mycket muskler då. Nelson var nog lika hög men 10 cm längre i ryggen och också smal i kroppstypen. Egon var 5 cm högre och 15 cm längre och mycket kraftigare i kroppstypen. Han var smidig som en panter men inget agilityämne om jag säger så =)

 2. Monica
  | Svara

  Jag har samma konstiga bekymmer idag var jag tvungen att städa igen!

  Underbart att se snart lastar Bruno nog på benet på riktigt!

Leave a Reply