En vecka efter operationen

with Inga kommentarer
Bruno på 3 ben

Här kommer ett kort klipp som visar hur Bruno nu rör sig – 7 dagar efter operationen. Han har faktiskt börjat sätta i tassen igen lite smått. Benet viker sig när han försöker stå på det men han trixar till det bra när han ska kissa eller bajsa. Trappor behöver han hjälp med men det går upp och ner ur fåtöljen alldeles själv.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Y4Yed9qlPnQ?hl=sv&fs=1&w=425&h=349]

Tratten är nog ett större problem….. Så det är tur att han bara behöver ha den när jag inte har koll, dvs är borta eller sover – ja jag sover nu ganska gott om nätterna och vaknar inte av alla småljud längre =) Antar att det är detsamma när man har en bebis – alla ljuden måste kollas omedelbart….. Men nu känns det inte så oroligt längre och Bruno är glad. Det som blir lite pyssel nu är promenaderna eftersom Bruno inte ska vara ute och gå så länge än och Nilaq behöver ju få ordentliga rundor. Man kanske kan klona sig?

Igår fick Nilaq i alla fall lite stimulans när hon följde med på jobb. En hund som har jobbigt med hundmöten och där är Nilaq jättebra att jobba med, hon går inte igång på den andra hunden utan skickar istället massor av lugnande signaler och inviter. Och då kan ägaren till den andra hunden jobba med och belöna sin hund för alla små framsteg. Ett sätt att arbeta med hundmöten på som jag fick inspiration till när jag var på en workshop med Emma Parsons för ett par år sen. Hon jobbar med med Karen Pryor (klicker) och har bl a skrivit boken Klickerträning och lugnande signaler/Click for calm som är väldigt bra men det är alltid skillnad på att läsa en bok och att se allt hända…. Hundmötesproblem är jobbiga att träna, många gånger blir ju beteendet förstärkt för hunden slipper ur situationen när den är upphetsad istället för att vänta ut att adrenalinpåslaget lagt sig och hunden kan tänka igen och förstå vad som händer. Sen behövs ju mer eller mindre alltid även anti-stress-träning som grund innan man kan börja med hundmöten. I alla fall gick det bra igår, vi arbetade på ett för den andra hundens bekvämt avstånd och närmare och närmare än det och han lugnade ner sig snabbare och snabbare. Det är väldigt roligt att ha en hund som man kan använda i denna typ av träning.

Idag blir det kattmassage igen – väldigt roligt måste jag säga – och sen alllmännt pyssel hemma. Av någon konstig anledning städar sig inte hemmet självt …..