Esther Williams

with Inga kommentarer

Igår var det simning för Bruno igen. Nu fick han simma utan koppel för att se hur hans teknik och stil har utvecklats.

Det är roligt att se de olika simstilarna som hundar har. Bruno har vi döpt till Esther Williams.  Hon var en filmstjärna som simmade sig igenom Hollywood-filmerna på 40-talet i en sorts dans i och under vatten, lite konstsim. Och Bruno har stora likheter. Han simmar gärna i figurer, t ex små volter. Alldeles i början höll han dessutom huvudet under vattnet ibland med det händer faktiskt inte längre. Han skrattar, eller ja gapar stort, med bollen i munnen och paddlar liksom på i bassängen. Och så kliver han i så försiktigt….

Igår simmade han sina små cirklar i vänstervarv – hans högersida är fortfarande starkare – i mitten av bassängen ändå till andra sidan vilket såg väldigt kul ut. Så han blev trött ganska fort.  Efter andra varvet gick han för egen maskin upp ur bassängen och nerför rampen. I vanliga fall blir man väl inte så glad för sånt men Bruno har aldrig gjort det förut så jag ser det som ett framsteg!!

Han fick förstås gå uppför rampen och i bassängen igen och simma ett tag till. Varje gång han gick över i högervarv blev det stänk så han behöver definitivt bli starkare på vänster sida. Och sen blev han tvärtrött trots minipauserna och då avbröt vi passet.

Han har flytväst på men när han blir trött sjunker rumpan ner och då har han ingen framåt-motor utan det blir mycket stänk och stillastående i bassängen. Men det är klart, så simmade ju Esther också, kanske inte lika mycket stänk, men att ligga stilla på ett ställe i vattnet, vackert leende….

PS Nilaq har vi döpt till Therese Alshammar =) Hon drar sina längder på tid med avstamp i kaklet och allt.  Fort ska det gå.