Ett eget inlägg om Bruno

with Inga kommentarer

Ja det har varit en del fokus på Bruno också så han kan få ett eget inlägg tänkte jag! Dels har jag ju kontrollerat pH-värdet i urinen med jämna mellanrum och har sett det sjunka från 5,5 till mellan 6 och 6,5. Där har det stannat av.

Den 26 maj lämnade jag in ett nytt urinprov på analys. Veterinären ringde 2 dagar senare och meddelade att INGA kristaller hade funnits i provet. Jippiii!! Det har ju sett okej ut när han kissat men man vet ju inte.Vem kan se kristaller med blotta ögat? Men, veterinären menade att pH är för surt och behöver bli mer basiskt/alkaliskt. Hon rekommenderade bikarbonat-tabletter. De finns på apoteket och ges dagligen och sen får man mäta och sen vad som händer. Hon vill ha urinprov inlämnade var 3-4 månad för analys. Känns okej, tror att det kan vara ett bra sätt att ha koll så han slipper få tillbaka gruset.

Jag skrev även om detta i Brunos egen blogg (på tyska såklart för hans fans!) och hans gamla matte skrev då att han hade haft problem med stopp 2006. Då hade de kollat med ultraljud och sen satt honom på specialfoder i 6 månader och sen var det bra…..  Jag vet inte om detta nämndes alls när jag tog över honom? Men kanske visste inte omplaceringsgruppen detta. Känns som om infon hade varit bra att ha. Man ska verkligen försöka få med all info när man omplacerar djur, både stora och små bitar, rätt vad det är behöver man ha den.  Och gärna skriftligt så man kan gå tillbaka och kolla vid behov.

Nåja, blåsan är nu under kontroll. Då var det höften då. Under våren har det gått framåt och jag tycker att Bruno rört sig bättre ffa sen det blev över +15 grader ute. Leder är ju temperaturkänsliga och fuktkänsliga så när vädret blir varmt blir leden ofta smidigare. Men nu från slutet på maj tycker jag Bruno har tappat igen.  Han har även varit skälligare och gjort mer utfall igen. Och jag tror att höften blivit sämre helt enkelt. Så nu har jag kontaktat Borås för att boka en tid för att sätta in goldimplantat. Metoden kallas goldtreat eller guldakupunktur och jag har skrivit om det i ett tidigare inlägg.

I Sverige görs operationen av en enda veterinär på Blå stjärnan i Borås. Personen har växlat genom åren, nu är det Åsa Strömberg som gör det. Jag pratade med henne på telefon och fick ett bra intryck. Enligt henne hade det gett effekt på 100% av hundarna och även om det inte går på försäkringen anses det vara ett bra alternativ för djur som inte tål mediciner osv.

Att det inte går på försäkringen beror på att det inte kan sägas vara en vetenskaplig och beprövad metod som det måste vara för att bli godkänt av försäkringsbolagen. Metoden är ju väl beprövad med mycket goda resultat men eftersom man inte exakt kan förklara varför den funkar mer än att guldet avger joner som verkar smärtstillande och antiinflammatoriskt så anses metoden inte vara vetenskaplig….. Tydligen ska en amerikansk veterinär göra en vetenskaplig studie inom snar framtid och kanske ser det annorlunda ut om några år men än så länge får man betala själv. Så igår ringde jag och ville boka en tid och de skulle återkomma så snart de visste. Inget är som väntans tider. Tänk om telefonen kunde ringa…!!!

Mitt i allt detta med fokus på sjukdomar och problem så är Bruno en glad kille. Han är så underbart positiv i sin läggning. Tror han är den mest positiva hund jag haft faktiskt. Trots att han driver en till vansinne mellan varven så blir man fort på gott humör med honom. Och han försöker hela tiden vara till lags och göra rätt. Han är verkligen söt den hunden.