Fulll fart i skogen

with Inga kommentarer

Ja ikväll var det sökkurs med Nilaq igen och det är full fart! Det som både är trevligt och bra ur träningssynpunkt är att det nu är ljust på kvällen. Man ser hur hon jobbar och det gör det förstås mycket lättare både att berömma och lägga upp övningarna. T ex har hon ju lärt sig att spotta ut rullen under språng mot mig. Och då har jag ju inte vetat om hon varit hos figgen. Nu ser jag henne och kan då reagera på rätt sätt. Ikväll höll hon rullen nästan fram till mig 2 av 3 skick så det tar sig!

Under veckan jag jobbat med att hon ska komma och sitta hos mig i utgångsposition och där kunna hålla rullen mun. Det har jag tränat med leksak först och sen med lösrulle. Det roliga var att hon på första skicket kom och satte sig hos mig vilket hon aldrig gjort innan. Och hon vill ta rullen i mun vid mig sida. Men nu ska vi förstås försöka att få henne att hålla rullen i mun hela vägen in.

Hon fick ikväll ta först ett enkelskick i ny terräng – inga problem men hon hade inte rullen i munnen när hon kom fram, tror hon spottade ut den 25 m ifrån. Däremot kom hon in och satte sig hos mig. Snyggt påvis. Sen ett dubbelskick med en bekant figge och en läskig figge i screammask igen. Det gick jättebra. Masken var inget läskigt alls och hon både sökte fint, greppade rulle bra och kom till mig i hög fart. Spottade rullen 10 m ifrån mig. Visade bra. Att skicka henne direkt åt andra hållet förvirrar henne fortfarande lite. Hon litar inte på mig som skickar utan går ut ett par steg och kollar läget sen. Nu väntade jag ut henne hur länge som helst men sen drog hon faktiskt iväg och hittade kompisen som satt bakom en kulle. Kom som ett skott och spottade rullen 15 m ifrån. Visade fint.

Nu har hon även ett riktigt sökhalsband som man kan se på bilden. Det är ganska enkelt i läder med rulle – det är väl trädgårdsslang tror jag – i ställbara tampar. Funkar alldeles utmärkt. En lösrulle var med också. Så nu ser det ju ganska proffsigt ut =)