GoldTreat

with Inga kommentarer

Ja så kallas metoden att sätta små guldspiraler runt t ex en led. Eftersom man ofta sätter dom i akupunkturpunkterna (i alla fall i andra länder) kallar man det även permanent guldakupunktur.

I veckan pratade jag med en veterinär på Blå stjärnan i Borås som är den klinik i Sverige som utför ingreppet. Det finns fler svenska veterinärer som är utbildade i metoden men den görs bara i Borås.

Veterinären berättade i alla fall att under de 2 år som hon använt goldtreat så har alla patienter blivit bättre.  Den som det tog längst tid dröjde det 4 månader innan man märkte skillnad. De flesta har noterat förbättringar redan efter 14 dagar då de gärna vill att man kommer tillbaka.  De rekommenderar rehab efteråt.

När jag undrade varför det är så svårt att hitta info om detta och varför försäkringsbolagen inte vill pytsa så sa hon att det inte finns vetenskapliga bevis för att det fungerar. Man kan inte förklara varför det fungerar. Att alla patienter blir bättre spelar tydligen ingen roll.

I alla fall betalar man allt själv. Nu omfattas ju inte Brunos höfter av försäkringen.  För en höft behövs 14 spiraler så då kostar det 11.200 kr. Man lämnar in hunden på morgonen/förmiddagen och hämtar ca 2 timmar senare….. Koppelpromenad i 2 veckor, ett gratis återbesök då de för sin egen skull vill ha återkopplingen och sen ska det vara bra.

Den tyska veterinären pratade om rörelseanalys innan op för att se vilka leder som ska åtgärdas, detta gör man tydligen inte i Sverige. Däremot röntgas hunden före och efter ingreppet för att se att spiralerna hamnat rätt.  Ju mer jag funderar och läser verkar detta faktiskt vara ett alternativ för Bruno.

Bilderna är lånade från goldtreat.com