Gott nytt år!

with Inga kommentarer

 

1483096558796.png

Ja så här i sista stund önskar vi alla ett gott nytt år. Och passar på att sammanfatta året som…

Väldigt blandat. Min egen hälsa har varit minst sagt ostadig och det passar därför att det nya året kommer att inledas med ett besök hos ortopeden. Min mamma har haft det kämpigt och som alla vet behövs det hela tiden någon som kämpar för en inom vården då absolut inget funkar av sig självt.

Men det har även funnits många roliga stunder och ljusglimtar. Som att vi blev klara med ID-hundsutbildningen och även klarade licensprovet ett halvår senare. Och mötena med djurägaren och glädjen att kunna hjälpa i en stundvis jobbig situation tillhör årets fina minnen.

Frans utveckling har också tillhört de positiva glimtarna. Även om vägen varit krokig så har den lett oss närmare målet. Hundmöten är fortfarande jobbiga men de går bättre och bättre. Han lyssnar riktigt bra nu och stänger inte bort på samma vis längre. Eller klarar att hålla fokus trots ibland svåra störningar är väl mer beskrivande. Draget är kul även om det kanske inte blev så regelbunden träning som önskat. Med rätt mat och några akupunktur-behandlingar senare känns också hans hälsa som god och efter att ryggen kunde uteslutas som källa till problemen har hösten kunnat ägnats åt fysisk och mental träning.

Då har det varit större oro med Nilaq i år. Först problem med biceps-senan och sen livmoderinflammation. Så vårens uppbyggnad försvann i ett slag med operationen. Men troligen klarade hon op så bra tack vare att hon i var i form. Och formen byggdes upp på nytt under hösten. Även här blev det mindre dragträning än jag tänkt mig men vi hoppas på nästa år. Och hösten har varit lite kämpig med en omställning i hormoner som påverkat henne ffa mentalt. Men återigen så har insatserna som IDhund varit roliga och utvecklande inte minst i vår kommunikation.

Men nu blickar vi framåt och hoppas på ett friskt, utvecklande 2017 med positiva upplevelser att samla på!!