Gula hund

with 4 kommentarer

Bild

En ny kampanj som från början startades av elever till Turid Rugaas sprider sig nu även i Sverige.

Har du en hund som behöver extra utrymme i möten så sätt nåt gult på koppel, halsband, sele så att det syns på håll. Förklara vad det betyder och sprid vidare!!

4 Responses

 1. Wow vad bra! Jag ska skaffa gult till Cliffords koppel!

  • prickigahunden
   | Svara

   Väldigt bra. Finns visst redan i andra länder så förhoppningsvis sprids det även i Sverige!

 2. Mimmi
  | Svara

  Gula hunden er startet av en gruppe hundepsykologer og hundetrenere fra Sverige. Den finnes på http://gulahund.se/. Turid Rugaas har ikke vært innvolvert i denne kampanjen. Del gjerne med deres venner. Gule hunden finnes nå oversatt til 11 språk. Ha en trevelig kveld .=)

  • prickigahunden
   | Svara

   Välkommen hit Mimmi! Alla dessa kampanjer =) “Gula hund” startade i Sverige, “Håll avstånd tack” startades i Danmark av Turids elever, “DINOS” heter det i USA och Australien och startades av dog walkers tror jag mig ha läst. Kärt barn har många namn heter det ju 🙂 Gula markeringar används av alla dessa grupper. “Gula hund” hämtade sin inspiration från både DINOS och Håll avstånd även om gruppen är svensk. En av de som var med och startade svenska gruppen är väl också utbildad av Turid? Så nej, Turid har inte själv startat någon av grupperna men hennes elever är med och driver.

Leave a Reply