Guldakupunktur

with Inga kommentarer

Bruno har nu haft en bra period de senaste 10 dagarna där han varit pigg och glad och rört sig mycket bättre. Det är förstås kortisonet som hjälpt honom. Men hans mage har vart sådär, flera ggr har det kommit ut en slemmig hög och jag kan tänka mig att att en längre behandling med kortison skulle ge samma dåliga mage som de andra medlen….. Nu går medicinen ur kroppen, magen blir bättre och de gamla problemen kommer sakta tillbaka.

Redan i höstas hittade jag info på nätet om guldakpunktur men det intryck jag fick då var att den var mest lämplig för yngre hundar och för hundar med spondylos och andra ryggproblem.  Så jag lade det åt sidan. Under tiden har vi ju dessutom testat olika tillskott för att hitta något bra.

Men när vi nu inte hittat något fullt fungerande (förutom möjligen Traumeelen) har jag gått tillbaka och läst mer om metoden.  Även flera tyskspråkiga vänner har tipsat om metoden. Jag började leta på hittade bl a detta på svenska.

på bilden är ser man implantaten på röntgen, lånad från goldtreat.com

Så nu jagar jag Blå stjärnan i Borås som enligt uppgift ska genomföra denna behandling och den svenska veterinären som har genomfört denna här i Sverige. Dessutom hittade och mejlade jag en veterinär i norra Tyskland som gör denna behandling som standard på hundar med 0lika ledproblem. Den tyska veterinären svarade fort och hennes svar var uppmuntrande då hon har en stor del äldre patienter som har blivit bra efter att ha fått implantaten. Men det var ju detta med resan, 90 mil över två gränser för en operation….. Vi får se. Hoppas förstås få tag i någon svensk veterinär och höra om erfarenheter och inte minst om detta fortfarande görs, var och vad det kostar. För Bruno som var 6½ år och utan stamtavla när han flyttade hit får ingen ersättning från försäkringen för hd-relaterade problem. Men det går ju alltid att lösa om det verkar lovande. Det är ju faktiskt synd om Bruno som nu allt som oftast hoppar på 3 ben. Om inte annat får jag börja köpa lotter =)