Härliga vinter!

with 4 kommentarer

Ja det är inte bara jag som tycker det är kul med snö i våran lilla “familj”. Lill-Loppan lever upp rejält nu med minusgrader och snö!! Bruno är kanske inte lika entusiastisk men även han blir busglad =)

Ja snart är november slut och redan snö. Trevligt tycker vi men jag är extra glad att utomhusträningen i princip är avslutad för säsongen. Ska man träna året om behöver man inomhusyta att vara på, det bara är så.  Än är det fullt upp – hurra hurra – så tyvärr hinns inte bloggen med som jag skulle önska men men, det får bli summeringar istället.

Så vad har vi sysslat med sen sist? Ja nu simmar Bruno 2 ggr/v och senast märktes en tydlig skillnad. Han hade bråttom in och sprang ett par varv runt poolen i glädje. Och när han var duschad och kom i vattnet så simmade han på som ett proffs. Tidigare har det varit mycket plask i början och slutet av passet men nu var det bara precis i starten och sen var det fina tag. Och länge simmade han. Så visst har han blivit både starkare och fått bättre kondis. Sen kort vila och så ville han simma igen. Så han var 20 min i vattnet varav kanske 4 min var i vila. Och roligt hade han…. Lill-Bruno som var så rädd för vatten  när han kom. Vilken utveckling.

Simdynan funkade inte så den går tillbaka. Däremot funkade det med att sätta linan bak i flytvästen och hålla så sjunker inte baken och nu sist hade han ju kommit på tekniken…. Och så ville han ju köra frisim. Sådetså.

Det blev inget av dom täckena jag skrev om. Istället blev det ett ganska styvt teflontäcke som faktiskt satt kanon på grabben. Det gjorde inte det norska och det andra skulle ju beställas så det har vi inte provat. Så kan det vara. Nu har han fleecetröjan + täcke på och det funkar bra.

Och Nilaq började löpa! Äntligen!! Syrran har precis gått ur höglöpet och det var väl det som behövdes. Nu hoppas jag att hon slipper pms:en i fortsättningen för den är lite knäckande.  Å andra sidan mindes jag idag mina egna ord, att de kan bli griniga mellan löp 2 och 3 innan hormonerna stabiliseras så kanske har hon bara velat visa att jag hade lärt mig rätt? Inte vet jag. Nu har hon blivit mildare i alla fall och jagar väl snart karlar på allvar. Hon är väldigt intresserad av den där grejen under Brunos mage…. Han undrar så varför hon nosar just där =)

Ja och så är det helg 2 på psykometrikursen men den berättar jag mer om vid ett annat tillfälle.

Nästa lördag är Adventskonferensen och den ska jag gå på. I år handlar det om alla hundträningsprogrammen på TV så det kommer förhoppningsvis bli givande diskussioner kring detta “heta” tema.  Har du möjlighet att gå så kan du gå in på http://www.adventuredogconference.se/default.asp?sida=main och anmäla dig. Det är Hundutbildningsgruppen som anordnar och den hålls 4/12 i Stockholm.

Och så bytte jag till en vintrig layout men det såg du säkert!!

4 Responses

 1. Monica
  | Svara

  Det är verkligen fint att kunna träna inomhus på vintern, passar ju så bra att ta sig en liten kurs då. Du får ragga vidare och se om du får tag på en passande lokal.
  Snö är inte min passion men som sagt hundarna tycker det är kul bara det inte är för kallt.
  Känns säkert skönt att det funkar med simningen för Bruno. Jag vet inte om jag tyckt att tikarna är värst före löp däremot efter när de är skendräktiga och tröga. Hanhundar är på sitt sätt enklare…

 2. prickigahundenq
  | Svara

  Ja det blir ju allt vanligare med inomhushallar. Tyvärr är det ganska svårt att hitta lämpliga lokaler där man även får ha hund så det får väl bli i nya egna lokalen när jag nu hittar den…

  Nilaq blir inte skendräktig och trög alls utan det är just innan löpet kommer igång som hon blir grinig. Nu är det 3e löpet (hon blir 19 mån på tisdag) så det borde ju stabiliseras. Jag hoppas ju att hon ska löpa var 10e månad……. Vet ju varför jag är hanhundsmänniska, hehe

 3. emelie
  | Svara

  härligt att han kommit över sin vattenskräck och nu gillar det! det är bra att gilla nyttiga saker har jag hört. 😉 berit har sin fleeceoverall och ett teflontäcke över, då kan hon bemöda sig med att gå ut en liten stund. om hon får springa lös. 😉

  • prickigahundenq
   | Svara

   ja visst skrev du nånstans att även Berit hade vattenskräck? svårt att tro idag =)
   fleeceoverall funderar jag på. nu när temperaturen kryper ner mot 10 minus behöver han nog en “pyjamas”. hoppas de finns med korta ben så han inte fastnar…. jag har ju inga problem med att få ut honom, han fryser inte alls, utan det är mest för att det inte ska bli värre som han får ha kläder.

Leave a Reply