Härliga vinter!

with Inga kommentarer

Ja det är inte bara jag som tycker det är kul med snö i våran lilla “familj”. Lill-Loppan lever upp rejält nu med minusgrader och snö!! Bruno är kanske inte lika entusiastisk men även han blir busglad =)

Ja snart är november slut och redan snö. Trevligt tycker vi men jag är extra glad att utomhusträningen i princip är avslutad för säsongen. Ska man träna året om behöver man inomhusyta att vara på, det bara är så.  Än är det fullt upp – hurra hurra – så tyvärr hinns inte bloggen med som jag skulle önska men men, det får bli summeringar istället.

Så vad har vi sysslat med sen sist? Ja nu simmar Bruno 2 ggr/v och senast märktes en tydlig skillnad. Han hade bråttom in och sprang ett par varv runt poolen i glädje. Och när han var duschad och kom i vattnet så simmade han på som ett proffs. Tidigare har det varit mycket plask i början och slutet av passet men nu var det bara precis i starten och sen var det fina tag. Och länge simmade han. Så visst har han blivit både starkare och fått bättre kondis. Sen kort vila och så ville han simma igen. Så han var 20 min i vattnet varav kanske 4 min var i vila. Och roligt hade han…. Lill-Bruno som var så rädd för vatten  när han kom. Vilken utveckling.

Simdynan funkade inte så den går tillbaka. Däremot funkade det med att sätta linan bak i flytvästen och hålla så sjunker inte baken och nu sist hade han ju kommit på tekniken…. Och så ville han ju köra frisim. Sådetså.

Det blev inget av dom täckena jag skrev om. Istället blev det ett ganska styvt teflontäcke som faktiskt satt kanon på grabben. Det gjorde inte det norska och det andra skulle ju beställas så det har vi inte provat. Så kan det vara. Nu har han fleecetröjan + täcke på och det funkar bra.

Och Nilaq började löpa! Äntligen!! Syrran har precis gått ur höglöpet och det var väl det som behövdes. Nu hoppas jag att hon slipper pms:en i fortsättningen för den är lite knäckande.  Å andra sidan mindes jag idag mina egna ord, att de kan bli griniga mellan löp 2 och 3 innan hormonerna stabiliseras så kanske har hon bara velat visa att jag hade lärt mig rätt? Inte vet jag. Nu har hon blivit mildare i alla fall och jagar väl snart karlar på allvar. Hon är väldigt intresserad av den där grejen under Brunos mage…. Han undrar så varför hon nosar just där =)

Ja och så är det helg 2 på psykometrikursen men den berättar jag mer om vid ett annat tillfälle.

Nästa lördag är Adventskonferensen och den ska jag gå på. I år handlar det om alla hundträningsprogrammen på TV så det kommer förhoppningsvis bli givande diskussioner kring detta “heta” tema.  Har du möjlighet att gå så kan du gå in på http://www.adventuredogconference.se/default.asp?sida=main och anmäla dig. Det är Hundutbildningsgruppen som anordnar och den hålls 4/12 i Stockholm.

Och så bytte jag till en vintrig layout men det såg du säkert!!