Hundar och vargar

with Inga kommentarer

Kan inte släppa vargjakten….

Det tycks ju som om lobbyisterna har tuggat öronen fulla med “fakta” på för tillfället sittande minister Carlgren. Dessa “fakta” är illa underbyggda och består egentligen av myter.

Den som ska fatta beslut borde ju vilja veta hur vargar är funtade och beter sig och borde då rimligen ta reda på fakta. Särskilt om dessa fakta ska vara underlag för att ta livet av våra rovdjur. Gärna från flera källor. Och från fristående men insatta personer.

En nyutkommen bok är “Hundars och vargars beteeenden” av Freddy Worm Christiansen. Den kan bl a beställas via etolog Kerstin Malm, www.hundvarg.se.

Freddy kommer även att föreläsa på ett flertal orter i Sverige. Passa på att gå och lära dig mer om vargar och deras beteenden!!

En annan tanke som mal är att de flesta av dessa jägare ju själva har hundar. Hunden kommer från vargen. Idag ser jägaren vargen som en konkurrent om samma byte. Det var säkert så för 40 000 år sen med, men då lärde man sig att samarbeta vilket i slutändan gav oss hunden. Nu slaktar man istället vargar. I mina ögon har de jägare som varit med i denna jakt förbrukat sin rätt till att ha hund. Det funkar inte att slakta vargar och kalla sig hundvän!