Hundhelg

with Inga kommentarer

Ja denna helg har verkligen gått i hundarnas tecken. Igår var det sökavslutning för Nilaq och idag åkte jag, Nilaq och Bruno ut i skogen med Nilaqs syster Qilaq och hennes matte Eva.

Vi åkte direkt på morgonen och trots felkörning (alltför länge sen jag åkte ut på Lovön) var vi först på plats.  Vi började med en skogspromenad där tanken var att plocka lite svamp. Så blev det inte. Först gjorde Bruno en vurpa direkt men han verkade okej och haltade inte mer än annars och efter en stund gick han riktigt bra. Så han fick gå lös, han håller sig nära mig. Nilaq och syrran drog dock på ganska bra så att spana efter svamp var bara att glömma, det tog allt fokus att styra upp stumpan. Det är länge sen vi gick tillsammans och det märks, det brinner i hjärnan på tjejerna när de kommer ut tillsammans. Ibland har vi kört att en går kopplad och en springer lös men de var alldeles för taggade idag så det var bara att vara drivankare i omgångar. Alldeles svettig vart jag.

När vi kom tillbaka till bilen var vi bägge lite möra, vi gick den kortare rundan på 1 timme vilket är ganska fort. Särskilt eftersom Bruno behöver lite pauser. Nåja, hundarna in i bilen och sen lägga 3 spår.  Hej vad det sjöngs och ylades när de fattade att vi skulle gå ut själva med skankarna. Ingen självbehärskning alls. Nu var det också fler bilar på parkeringen så vi räknade med att det kunde bli lite spring med hundar som ju i sig triggar Bruno om inte annat.

Det blev i alla fall spår lagda och eftersom vi gick i en mindre poppis del så hittade Eva en massa svamp.  Eller massa och massa, till en macka eller två. Spåren hade vi lagt i ordning som hundarna skulle gå så sen var det Bruno först ut.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=YGx1zbjL7VI&w=420&h=315]

Han gick jättebra!! Tidigare har han tvekat en hel del i starten och sen gått låååångsamt framåt och säkrat hela tiden vilket gjort att man inte kommer nån vart =) Men idag – bra tempo, alldeles lagom fort, en säkring i början sen var det raka spåret, nosen i backen utan att “söla” (tror han tyckt det varit otäckt med blodet eller han kanske inte känt doften så tydligt?) och sen tvekat innan han vågat ta skanken. Idag använde jag väldigt lite blod och vi höll oss på ganska plan mark (lika mycket för hans ben) och han gick som tåget =) Duktiga Bruno.

Sen var det tillbaks och hämta Nilaq och hon var väldigt taggad. Hon gick Brunos tomma spår och sen sitt eget. Det var svårt att filma så det blev start och sen slutet. Hon är så himla säker och jobbar mycket på vittringen så hon genar en del i spåret. Sen är hon ju inte rädd för något så det går på fort och sen vill hon helst äta upp skanken =)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=spwGgZe7BNQ&w=420&h=315]

Sen var det Qilaqs tur och hon hade full koll både på var Brunos spår gick och var Nilaqs spår gick. Tyvärr blev vi lite förvirrade och lät henne gå i syrrans spår så vi höll på att missa hennes spårstart. Fram till starten fick vi hålla henne bägge två men sen lugnade hon sig och arbetade metodiskt i spåret. Men det går ganska fort. Hon tycker blod är otäckt och vi använde bara lite i spåret men ändå valpde hon att gå bredvid spårkärnan…. Det blev en film på spårslutet och det häftiga var att hon tog skanken. Den har hon hittills gått förbi för att fortsätta i spåret. Men idag så!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=YqgZ_vjuOwI&w=420&h=315]

Innan vi gick spåren tog vi en fika så spåren skulle lägga sig lite men nu behöver vi nog låta dom ligga längre. Och Bruno ska ha ett längre spår. Och Nilaq behöver lite utmaningar i spåret, får klura lite på det.

Nu är hundarna nöjda och sover gott.

0 Responses

 1. Monica E
  | Svara

  Kul att se filmerna med hundarna och hur de jobbar, man borde se till att filma hundarna ibland för att kunna se framstegen tydligare!

  Och kul att läsa hur Bruno utvecklats på den fronten, freja var ju också lite tveksam förra året så då struntade jag i dte men nu verkar hon tycka det är så kul!

  Har varit kriminellt slö med spår nu, få se om jag kan få till något till nästa helg kanske!

  • prickigahunden
   | Svara

   Ja filmer är kul och nyttigt, man glömmer =)
   Bruno går i ett så behagligt tempo så där är det ganska lätt att hålla mobilen och filma med en hand, Nilaq och hennes syrra är jobbigare, de ligger på hela tiden och man behöver bägge händer!

   Det var väldigt länge sen mina fick gå spår, lite har jag undvikit skogen med Bruno för att han inte ska ta ut sig alldeles men nu är han så pass bra att skogsmarken bara är bra för honom. Så vi sa att detta ska vi göra mer regelbundet igen. För 1½ år sen var vi ju ute hela tiden och la spår…. Så fullt så ofta blir det nog inte nu men varannan helg borde inte vara omöjlig, sen kommer ju snön och då blir det paus.

 2. emelie
  | Svara

  den står i parken mitt i borås. varför? varför inte?! 😉 jättesöt ju, till skillnad från många andra statyer. 😉 hon letar upp sin mat ute, som vanligt. vi har tränat lite med men hon hoppar runt som en galning och just hoppa vill jag inte att hon ska göra för då börjar det blöda och såret går upp igen. men det blir väl inte vila för evigt så vi får bara ta oss igenom det hela! 🙂

 3. Zebra
  | Svara

  Så flinke dere er:)
  Tror kanskje jeg også må ut og legge litt spor:)

  • prickigahunden
   | Svara

   Hej Zebra och välkommen hit! Spår är en väldigt rolig aktivitet och det är relativt liten insats för mycket nöje =) Och hundarna blir så glada!!

 4. Cliffordsmatte
  | Svara

  Det låter verkligen som en toppen hund dag!
  Kul när man ser framsteg och vad skönt att det gick bra med vurpan!

  • prickigahunden
   | Svara

   Det är ju inte särskilt svårt att få till en “hundig” dag så lite synd att en inte gör det oftare bara. Men nu fick vi lite nytändning med spåren så det blir mer av den varan framöver.

 5. prickigaprinsessan
  | Svara

  Härligt! Men nu får jag dåligt samvete för att jag låter Nessie spåra så lite, får skärpa till mig! Kul med filmerna!

  • prickigahunden
   | Svara

   Vet du, vi räknade efter och kom på att vi inte spårat på över ett år!!!
   Men nu är vi på banan igen =)

Leave a Reply