Hur bra blev det här då?

with Inga kommentarer

När jag tog över Bruno för snart 3 år sen kunde jag fort konstatera att han skiljde sig från tidigare hundar på ett tydligt sätt – han kunde inte söka godis med nosen! Så länge han såg vart jag kastade så sprang han dit och hittade godisarna men han om han råkade gå över ett “godisområde” reagerade han inte alls. Han jobbade med synen, inte med nosen.

Efter ett tag insåg jag att Bruno inte heller markerade som tidigare hundar. Istället för att gå och nosa och lyfta på benet lite då och då så ställde han sig och kissade när han kom ut, gick promenaden och kissade igen nån gång under promenaden.

Sen visade en alternativbehandling med kvantmedicin att han hade en eller flera frakturer på näsbenet. Även homeopaten som jobbar med irisdiagnostik frågade om han hade problem med nosen och andningen?  Jag frågade förra matten om han kanske varit i en olycka (kunde ju inte fråga rakt ut det jag tänkte- har ni drämt honom över nosen?) men hon menade att han aldrig råkat ut för något under tiden hos henne och jag hade ingen anledning att ifrågasätta henne. Så om det hänt nåt hände det antingen när matte inte var med= eller redan hos uppfödaren.

För ungefär ett år sen blev Brunos luktsinne bättre, det märktes framför allt när jag la spår. Från att ha stått och nosat i evigheter på samma ställe och inte kunnat riktningsbestämma spåret så där väldans bra började han jobba på riktigt bra i spåret.  Även godisar hittades bättre – fast han ville fortfarande helst se dom kastas ut =)

Nu under KS-behandlingarna hittade terapeuten problem i andningen redan första gången och en massa problem i skall-, tung- och nosbenen andra gången. Efter denna andra behandling som var för 5 veckor sen har Bruno nu börjat nosa mer intensivt. Han kan stå och nosa och nosa och nosa i evigheter. Ibland blir han glad, ibland blir han arg och morrar. Ibland börjar han klappra tänder och dregla och det har jag faktiskt inte sett alls hos honom tidigare. Så nog tycks luktsinnet vara påkopplat!

Det är ju jättebra…..men med det blir vi nu stående och stående och stående under promenaderna för nu har ju Bruno massor att ta igen i doftsvängen!! Och det frestar på  lite men det får jag och Nilaq ta så klart. Det är ändå häftigt att ett sinne har återaktiverats.