Jag borde ha anat det….

with Inga kommentarer

Idag blir det ett högst personligt inlägg. Under ett par veckor har det varit tyngre än vanligt, jag ha varit tröttare och segare än vanligt.  Och man skyller ju på mörkret (fast jag älskat denna vinter), på att det är mycket att göra (fast det varit lugnare än vanligt), att man har en förkylning i kroppen…..osv

Men idag när solen skiner så glatt igen förstod jag vad som händer. Solen ger mig inga lyckokänslor utan panik.  Vårdepressionen är ett faktum.  Jag hade hunnit glömma hur det känns för de senaste åren har jag inte drabbats. Men nu kommer det full ut.

Det är inget roligt. Helst vill jag dra ner persiennerna och krypa under täcket och SLIPPA. Slippa alla människor som väller ut i solen, slippa mötas av leenden för SOLEN är ju äntligen här. Värst är det när den skiner i ögonen. Märkte det ordentligt igår när jag körde bil och solen lyser med full kraft rakt in i ögonen. Men jag förtränger det. Och så idag på morgonpromenaden när det gnistrar och alla går och ler lyckligt känner jag hur den mörka tunga filten lägger sig över mig och jag vill bara hem. Att nu vistas utomhus ger mig såna obehagskänslor så det finns inte.

Var det tvunget att komma tillbaka? Jag har ju haft paus ett par år då våren har känts om inte härlig så fullt uthärdlig.  Men icke.  Nu får jag kämpa med mig själv och försöka komma ut så mycket det går när det är dagsljus hur mycket det än tar emot. Kanske ta en tur förbi hälsokosten och handla johannesört. Och längta till hösten…

0 Responses

 1. katta
  | Svara

  Vad jobbigt med vårdepression! Är man inte drabbad själv så skulle man ju tro (jag gör) att det mest händer på hösten. Hoppas Johannesört hjälper dig att må bättre.
  Läste förresten dit inlägg längre ner om mutor. Bra skrivet! Håller med fullständigt.
  Kram på dig och hoppas du snart känner dig bättre.

  • Kerstin
   | Svara

   Köpte faktist johannesört igår och det känns redan bättre =) Jag vill oxå kunna njuta av solen! Höstdepression triggas av andra saker. En psykolog berättade att skilsmässobarn ofta får vårdepression och de som är rädda för döden får höstdepression. Jobbigt hur som.

 2. Monica E
  | Svara

  Usch vad tråkigt. Många kramar från oss som är lyckliga nog att frodas med ljuset.
  Hoppas att vovvarna hjälper till att hålla dig uppe så det inte bara blir att kura inne.

 3. Eva Svensson
  | Svara

  Kära vän
  Vad jobbigt blev ledsen när jag läste …
  hoppas verkligen att johannesört hjälper dig …Kari K då, kan du inte kolla med honom??
  Han kan ju ha något som hjälper…
  Kram Eva

  • prickigahundenq
   | Svara

   Det hjälper. Kari ligger nog delvis bakom att det blev jobbigt i år…. Kram

Leave a Reply