Jetstrålar

with Inga kommentarer

Igår var vi och simmade igen eller Bruno då. Han blev så glad när han märkte vart vi skulle och satt och hummade i bilen. Och när vi kom fram var det fort ut. Jag tänkte han skulle få pinka först men han hade knappt tid till det. Inne i huset var det brått till bassängen. Det här att det ska duschas före och efter  lyckas han glömma varje gång….. Nåja, avspolad och på med flytvästen och sen gick han upp på rampen och nästan ändå upp själv. Han blir starkare och starkare bak =)  Att kliva i går också bättre. Nu var det 4e gången i denna omgång och nu klev han ner själv på trappsteget och genom att lägga bollen en bit framför honom på vattnet så sträcker han sig tills han glider ner i vattnet. Kanske inte så elegant men det kommer nog. Han är i alla fall inte rädd för att gå ner i vattnet längre.

Denna gång blev det mer plask igen. Det är innan han blir varm som han ligger så pass snett i vattnet har vi kommit fram till. Han tar i men det blir ojämt i början och då plaskar det. När han ligger rakt blir det bra. Rakt ligger han när han simmar mot trappen och när han gör vänstersvängar.  Så nu fick han simma en massa högersvängar och de första 5 minutrarna blev det väldigt blött! Tur man har förkläde på sig!! Sen släppte det och han mjuknade väl och kunde ta i på ett annat sätt. Vattnet är 25 grader varmt så det hjälper ju till att  mjuka upp muskler och leder.  Alla svängar åt “fel” håll gjorde honom trött så det blev kort vila efter 15 minuter.  Men när han gick i sen simmade han på bra så nu satte vi på en jetstråle.

Bassängen är avlång och jetten sitter på ena kortändan. Så när en stråle är på kommer den i mitten av bassängen. Bruno såg lite förvånad ut (varför glömde jag kameran?) när han åkte iväg men sen paddlade han på lite mer och märkte att han kom framåt bara han tog i.  Så det blev lite glida bakåt – paddla framåt – simma längs kanten och vila. När han förstod principen sökte han sig till mitten och strålen =)  Och han tog i.  Efter 5 min fick han vila en kortis igen, det tar ju på krafterna och sen fick han ta en omgång till och nu satte vi på en stråle till. Det som händer då är att den studsar längs väggarna så motståndet kommer både i mitten när hunden simmar mot kortsidan och när den simma ifrån längs ena långsidan. Efter ett tag fattade Bruno det och sen fick han simma runt i några minuter. Han tyckte verkligen det var kul. Måste kännas skönt att få ta i utan att det gör ont tänker jag. I alla fall stängde vi av jeten efter en stund och så fick han simma bara så där ett par varv och trampa ur mjukt. Och sen var det upp och dusch och täcke på.

Han blev förstås extra trött denna gång och på kvällen ville han knappt gå ut. Lilla gubben. Men jeten, den var rolig!

0 Responses

 1. Cliffordsmatte
  | Svara

  Vad roligt att han gillar simningen så mycket nu! Kul att han hummar på vägen dit – Clifford hummar ju när han får nålar 😀

 2. Kerstin
  | Svara

  Min gammelhund, Nelson, kvittrade som en fågel när han blev glad, Egon var ganska tyst, Bruno hummar och skäller dovt och Nilaq gräver och hoppar bak i bilen och smågnyr. Det går inte att missa att de blir glada =)

 3. prickigaprinsessan
  | Svara

  Å vad kul att han gillar det! Nessie var ju hysterisk när hon simmade och jag fick sluta eftersom hon fick mer ont.

 4. Strega
  | Svara

  Intressant med simmandet – att det blir olika simstilar med olika motstånd i vattnet!

 5. Kerstin
  | Svara

  Simningen i sig ska ju vara en “mjuk” träningsform eftersom de med flytväst inte behöver bära sin vikt utan bara paddlar framåt och i sidled. Men ska den vara effektiv behövs olika motstånd längre fram.

  I början räcker vattnet som sådant, att simma fram och tillbaka och lite runt mjukar upp och stärker dels ryggen, dels hela kroppen eftersom dom i början spänner sig mer. Men kan de inte komma över den här första delen, där de stänker och “springer” som galna kan de ju få mer ont. Så fort de slappnar av blir det annorlunda.

  Men det är ju så, en del passar bättre att simma, andra bättre i vattentrasken där man kan kontrollera vattenmängden och motståndet.

 6. Vågens vindar
  | Svara

  Duktig pojke! Så härligt att han gillar det!!
  Det kanske vore något även för oss två-beningar att simma i lina med grej i munnen för att stärka upp muskler och kondition!

  • prickigahunden
   | Svara

   Ja Kattis, gärna med film!!!! Fast Tobbe som har simmet sa att när det är 2-3 strålar på får man simma som f-n och kommer ändå inte helt fram, han hade testat, men utan grej i munnen tror jag =)

Leave a Reply