Jetstrålar

with Inga kommentarer

Igår var vi och simmade igen eller Bruno då. Han blev så glad när han märkte vart vi skulle och satt och hummade i bilen. Och när vi kom fram var det fort ut. Jag tänkte han skulle få pinka först men han hade knappt tid till det. Inne i huset var det brått till bassängen. Det här att det ska duschas före och efter  lyckas han glömma varje gång….. Nåja, avspolad och på med flytvästen och sen gick han upp på rampen och nästan ändå upp själv. Han blir starkare och starkare bak =)  Att kliva i går också bättre. Nu var det 4e gången i denna omgång och nu klev han ner själv på trappsteget och genom att lägga bollen en bit framför honom på vattnet så sträcker han sig tills han glider ner i vattnet. Kanske inte så elegant men det kommer nog. Han är i alla fall inte rädd för att gå ner i vattnet längre.

Denna gång blev det mer plask igen. Det är innan han blir varm som han ligger så pass snett i vattnet har vi kommit fram till. Han tar i men det blir ojämt i början och då plaskar det. När han ligger rakt blir det bra. Rakt ligger han när han simmar mot trappen och när han gör vänstersvängar.  Så nu fick han simma en massa högersvängar och de första 5 minutrarna blev det väldigt blött! Tur man har förkläde på sig!! Sen släppte det och han mjuknade väl och kunde ta i på ett annat sätt. Vattnet är 25 grader varmt så det hjälper ju till att  mjuka upp muskler och leder.  Alla svängar åt “fel” håll gjorde honom trött så det blev kort vila efter 15 minuter.  Men när han gick i sen simmade han på bra så nu satte vi på en jetstråle.

Bassängen är avlång och jetten sitter på ena kortändan. Så när en stråle är på kommer den i mitten av bassängen. Bruno såg lite förvånad ut (varför glömde jag kameran?) när han åkte iväg men sen paddlade han på lite mer och märkte att han kom framåt bara han tog i.  Så det blev lite glida bakåt – paddla framåt – simma längs kanten och vila. När han förstod principen sökte han sig till mitten och strålen =)  Och han tog i.  Efter 5 min fick han vila en kortis igen, det tar ju på krafterna och sen fick han ta en omgång till och nu satte vi på en stråle till. Det som händer då är att den studsar längs väggarna så motståndet kommer både i mitten när hunden simmar mot kortsidan och när den simma ifrån längs ena långsidan. Efter ett tag fattade Bruno det och sen fick han simma runt i några minuter. Han tyckte verkligen det var kul. Måste kännas skönt att få ta i utan att det gör ont tänker jag. I alla fall stängde vi av jeten efter en stund och så fick han simma bara så där ett par varv och trampa ur mjukt. Och sen var det upp och dusch och täcke på.

Han blev förstås extra trött denna gång och på kvällen ville han knappt gå ut. Lilla gubben. Men jeten, den var rolig!