Ledig dag

with Inga kommentarer

Ja vad gör man när man har en ledig dag?  Tränar hund =)

Vi började tisdagen med ett longeringspass på Långholmen. Det var inte så värst strukturerat men kul hade vi. Den ocensurerade versionen visas i filmen….

Sen åkte vi ut till Lovö kyrka och la spår med ett par andra. Det blir alltid lite annorlunda när en annan har lagt spåret. Bruno fick ett viltspår igen och nu gick jag det efter 50 min. Det var lite lika torr mark och så hade det ju regnat dagen innan så det var väldigt bra nivå för farbror Brun. 2 omkullfallna träd rakt över spåret fick han också lösa. Det första gick han runt och det andra hittade han ett ställe han kunde hoppa över. Denna gång säkrade han inte heller lika mycket utan var verkligen på spåret, jätteduktig. Han fick gå lös så då blev det heller inte att jag råkar hålla tillbaka honom. De som lade spåret var imponerade av att en hund kan gå så lugnt i spåret…. (de hade en samojed).

Nilaq fick ett leksaksspår med 10 saker däribland 2 godispåsar eller ja det är pennfodral med godis i och så stängda med blixtlås. Hon låg på som sjutton och det var bara de som var över knähöjd som hon inte markerade = 2 st. Nu är hon verkligen fokuserad på just spår. Roligt! Slutapporten var ena”godispåsen” så den öppnades högtidligt och hon fick äta alla godisar.  Hon hade kunnat fortsätta vilket är bra inför nästa spår.

Själv la jag ett bruksspår till ena grönisen som ska tävla i helgen. Och det slår mig hur fantasilösa tävlingsspåren är…. 300 m med 2 vinklar, 5 apporter. Allt i gräs. Men det är ju bra träning att lägga såna spår också och som matten sa, efter tävlingen kan vi lägga roliga spår igen =)

Idag började vi dagen med promenad vid Flaten och E följde med fast hon var hundlös. Så hon tog Nilaq. Mysigt hade vi och satt och fikade alldeles vid vattnet. Bruno fick hämta in sin boll i det långgrunda vattnet och Nilaq leta flytgodisar. Sen kastade vi bollen samtidigt som en grej åkte ur fickan och det räcker för att Bruno ska missa…. Efter 10 stenar och 2 pinnar som Bruno inte heller “såg” och efter att Nilaq tokrusat runt på stranden istället för att hämta bollen (hon hade koll men ville inte blöta ner sig) var det bara att ta av sig skorna och vada ut i det svala. Och då fick Bruno spelet och började springa i vattnet runt mig och leka grävskopa med munnen…..  Jag blev ganska blöt men vad vi skrattade.

Idag börjar PRIDE-festivalen så nu lär det vara livat i kvarteren fram till söndag då den är över igen. Fram tills dess ska vi undvika buskar och snår…