Lite av varje

with Inga kommentarer

I helgen tog jag en bild på en av alla de härliga björkarna som nu lyser gula mot den blåblåa hösthimlen. Nu var det inte fint väder i Stockholm hela helgen men ena morgonpromenaden fick vi njuta av härligt väder. Så den björken får vara bakgrund i bloggen ett tag.

Jag läser på i boken och måste säga att den verkligen är intressant. Det är mycket han skriver som jag känner igen från mig och mina hundar och även klienter och deras hundar. Sen är det intressant att läsa om hans uppväxt som son till USAs förste (?) professionelle hundtränare som var en kändis på den den tiden, lite som CM idag vad gäller att vara populär och delta i olika program och ge råd till allmänheten.  De hade en stor anläggning som de tog emot hundar på för träning och folk betalade mycket pengar för att få sina hundar dresserade av Behan. Och hur sonen sen valde att gå sin egen väg när hans tankar kring hundar och hundträning inte längre stämde överens med hans fars. Hur motivationsträning istället för dominans kom in i hans liv och hur han började se hundar på ett annat sätt och hur han började jobba med tyska yrkesdressörer. Intressant nog ges en helt annan bild av de tyska skyddshundstränarna på den tiden än den bild jag fått idag när filmer med hundar som piskas och rycks omkull visas på bl a youtube. Då var mottot att motivation är nyckeln och en hund som morrar är osäker och behöver träna den situationen tills den är säker. Och de menade då att man avbryter och backar i träningen, inte att man straffar hunden när den morrar. Inga piskor eller sparkar behövdes….  Så det är många intressanta delar i boken. Vad gäller känslorna och hans flockmodell så återkommer jag när jag är klar med hela boken och förhoppningsvis har fattat hans tankar.

A propos känslor – igår blev jag uppringd av ett tv-produktionsbolag. De undrade om jag ville vara med i en serie som går på 5an, det skulle handla om annorlunda arbeten. Det kändes smickrande och intressant i typ 2 minuter för det visade sig vara serien Outsiders och de var intresserade av endast en liten liten del av allt jag gör – gissa vilken? Jag vet inte om man ska skratta eller gråta. Kanske var det dumt att tacka nej men det kändes bara så inte mig och oseriöst. Och med tanke på vad de visat tidigare i serien (jag kollade på hemsidan eftersom jag inte följer serien) kändes det som om deltagarna var ganska exhibitionistiskt lagda och visst, det ska ju vara bra underhållning.  Inte så att de var dömande eller förnedrande kring dessa personer men urvalet säger en hel del. Så nej, ni kommer inte att få se mig på tv i de sammanhangen.

Idag var jag och ombesiktade bilen. Och den gick igenom, hurra!! Det blev lite konstigt för grabbarna tyckte att lagningen var så himla fint gjort och så fruktansvärd dyr. Jaja, men säg då vad det ska kosta tänker jag. Hur ska jag veta sånt? Nu har jag en deluxe-kärra som kommer att köra på bra långe till förhoppningsvis. Och det är tur det för med alla hundhår i den lär den aldrig gå att sälja…..