Löptik

with Inga kommentarer

Då var vi där. Lillflickan började löpa 22/12. Hon har varit hormonell ett bra tag – pms är samma på hund och människa verkar det som – så det var ingen störrre överraskning. I bakhuvudet har jag haft jul som tidpunkt men man vet ju aldrig.

Löpet har varit den största anledningen till att jag inte velat ha tik. Dels detta med pms, det räcker väl att jag drabbas regelbundet, att vi ska krocka med våra hormoner har kännts jättejobbigt. Och så att man blir paria i de flesta hundsammanhang, hur kul är det? Och sen har jag ju träffat ett antal skendräktiga tikar (vanligt bland dalmatiner) och att hunden ska bli “sjuk” känns ju heller inget bra.

Men nånstans på vägen har jag ju märkt att löpen nog inte kommer att bli så problematiska, även om det är för tidigt att säga det än, jag vet ju inte hur det går med Bruno när tösen går in i höglöpet. Men hon är ju en sån pojkflicka och troligen kommer det väl att vara väldigt på hennes villkor 😉

Hon är ju den som bestämmer allt annat så troligen kommer hon ju även att vara mycket bestämd vad gäller pojkarnas tillträde till hennes rumpa. Vi får se.

Bruno tar det definitivt med ro. Inget intresse för hennes bakdel eller kissfläckar, andra har hon inte lämnat efter sig. Däremot har han redan blivit biten. Igår var det en hane som vi brukar passera men nu blev vi stående och Bruno valde efter ett tag att trots allt gå fram till hanen som stod med flickorna. Vad ska man säga? Det var inget direkt slagsmål, mer ett meningsutbyte och förhoppningsvis kommer de att hålla avstånd till varandra i fortsättningen. Men det gick hål i kinden från ögat och neråt och även om det var ett “rent” sår hade det svullnat ordentligt under natten. Så idag det blev ett snabbt veterinärbesök där man kunde konstatera att han haft en jädrans tur hur det tagit och att såret bara behövde hållas öppet ett par dagar. Tack Therese på www.kungsholmensveterinarklinik.se för att vi fick komma så fort!

Nu är det ju lugna dagar och det kommer säkert att läka fort och fint och kanske lämna ett litet ärr under ögat. Bruno “Al Pacino” Dalmatiner…..