När det går sämre

with Inga kommentarer
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=wIc69qPDZys&w=480&h=390]

Under en tid har Bruno och hans höft varit sämre igen. Jag är inte säker på vad det beror på. Kan vara så många saker; halkan, väderväxlingen, vi har simmat bara 1 gång i veckan ganska länge nu, vi har provar olika tillskott, ja hur ska man veta?  Men han har hoppat mer på 3 ben och även blivit trött fortare de senaste veckorna. Det har varit så pass att jag undrat om hur länge till detta kommer att funka. Det sliter fruktansvärt att se ens djur sjuka. Jag har även surfat runt och tittat och funderat på om det är dags att skaffa stödhjul till honom….

I torsdags var vi och simmade igen och när han kom i bassägen blev det plask, plask, plask…. Det får mig nästan att bryta ihop, att han nu också helt tappat tekniken när han simmat så fint. Vi provade allt, bytte till större flytväst, satte på koppel, gå runt bassängen så han följer, satte 2 koppel på för att lyfta baken men inget hjälpte. Det blev bara ett plaskande utan like precis som i början. Till slut hängde vi honom i 2 koppel på tvären i bassängen och han fick trampa på utan att komma någon vart. Och se där, efter 2 minuters plaskande  kom han plötsligt in i rytmen igen och började ta fina simtag både fram och bak. Så han fick hänga där i dryga 5 minuter och trampa. Kort vila och sen fick han simma fritt. Och här var han så härlig för istället för att simma ett par varv och sen komma upp ville han simma, pausa, simma, pausa i ytterligare 10 minuter.  Så det blev 30 minuter i bassängen.

Idag pratade jag med klient och kompis om hennes hund som är äldre och har haft en del problem. Och nu var frågan hur mycket man ska göra samtidigt? Hur vet man vad som funkar eller inte funkar? Och kan man veta om hunden inte reagerar på något sätt? Man vill ju se nån typ av reaktion, antingen en förbättring eller, faktiskt, en försämring.   Och när vi pratat en stund slog det mig att denna svacka hos Bruno faktiskt kan vara just en sån försämring.  En försämring som visar att kroppen svarar på behandlingen. För trots att Bruno varit sämre så är han nu mycket starkare och uthålligare och väldigt glad. Och han skulle ju inte vara glad om han var dålig…. Så jag hoppas på att det verkligen är så att det han nu  får och får göra leder till att det läker. Och att han blir bättre. Så jag slipper sätta stödhjul på honom.