Nilaqs årskrönika

with Inga kommentarer

2011 – mitt år helt klart! Det började med massor med snö – japp, Nilaqväder! I januari började jag också att löpa – då slapp jag simma! För det tycker jag är tråkigt, att simma fram och tillbaka i en bassäng…. Larvigt!

Och i februari var jag på kurs. Det var kul! Jag visar ju gärna upp mig och mina färdigheter för andra. För jag är bäst!

Sen fortsatte våren med massor med snö – mer Nilaqväder! Det var bra. Det kan liksom inte bli för mycket snö……  Och i mars började vi med sök igen. Det är så kul. Och jag springer jättefort i skogen och hittar alltid dom som gömmer sig där. Fast ibland tar springet över lite och då glömmer jag att berätta för matte att det finns nån där….  Och så går ju stilige Loke på samma kurs =)

Sen fyllde jag 2 år i april, det är väldigt viktigt så klart, för då är man vuxen och gör som man vill, eller hur? Fast ibland är det bra att lyssna på matte förstås. Men lyssna betyder ju inte att göra som hon säger alla gånger…. tänker jag!

Så när vi åkte till en stuga i maj fick jag inte vara lös ute…. det var dumt. Fast en gång glömde matte sig och då sprang jag fort ner till sjön och tillbaka. Jag var väldigt duktig om jag får säga det själv så varför måste jag ha lina på då, va? Det trista var att katterna försvann, de var mina kompisar men de har det så bra där, så jag är inte så ledsen egentligen. Jag har ju katterna på gatan hemma som jag kan jaga, hihi.

Sen blev det varmt så juni och juli och augusti var ganska tråkiga för jag blir lite slö av värmen fast i augusti började sökkursen igen och det var kul förstås. I september var jag på kurs igen och det var kul för jag fick göra många övningar och var jätteduktig och heeeelt annorlunda än vad matte trodde. Ha! Hon ska inte veta allt tänker jag. Jag passade på att löpa då också. Och sen var jag med och jobbade med matte också, fast nu stod hon och pratade en massa medan jag tog hand om folk och de hundar som var där.

Oktober var ganska trälig men söket var skoj förstås. Det ganska lurigt ibland för nu är det inte för nybörjare längre. Nej, nu är vi proffs. Ha! Är man bäst på att söka folk så är man.

I november åkte vi iväg ett par dagar för att kolla katterna men de har bestämt sig. Lite saknar jag dom, Leo i alla fall, han var min kompis. Nåja, de gör ju ändå som de vill. Och nu får jag mer tid av matte. Det är bra.

Sen gick jag och syrran och väntade på att snön skulle komma och så kom den….2 cm i 2 timmar. Fy vad lurad jag kände mig. Riktigt trist är det med gråväder. Fast det är klart, det finns lite is på pölarna ibland och dom gräver jag ju hål i och så kan jag springa i strandkanten och slita upp rötter. Det kan jag ju inte när isen ligger. Fast det är varmt och det är jobbigt. Jag hoppas så att det kommer snö snart!!! Nu har jag börjat fälla päls men när det är så varmt gör det inte så mycket, bara inte matte höll på och drog i tussarna så…..  Hon har dessutom lovat att vi ska börja dra nu, det hoppas jag ska bli kul. Bara en grej ska hon kolla innan och det kan ju inte vara så farligt eller?