Njaha?

with 6 kommentarer
Så här såg Bruno ofta ut under första hösten.....

Tillbaka på ruta ett. Idag skälldes det på rullväskor, cyklister, barn, joggare, bilar och så kom utfallen mot gående (män) och cyklister. Jag blir så trött. Även om det säkert är övergående så är det väldigt tröttsamt. Men…. en liten förändring i eländet – han tog godis och kunde avledas!! Ett klart plus mot tidigare. Nu hoppas jag denna fas går över fort.

Vi gick och pratade om detta på morgonrundan. Qilaqs matte känner ju Bruno väl och har sett hans framsteg och bakslag under åren han bott hos mig. Nånstans är vi bägge inne på samma sak – att han inte ser. Det blev så tydligt när han började “hata” småhundar. Han verkade inte se dom utan den plötsliga hunddoften skrämde honom. Bassängkanten som han simmar in i när han har sina dagar…. Det som kommer rakt emot fort – män, cyklar, joggare – och när barn har cykelhjälmar på sig. Han blir ju så varm om bakhuvudet ibland, där går ju även synnerven. Samtidigt ser och förtrollas han av både löv och snöflingor….. Men hur kan man synundersöka en hund?????

6 Responses

 1. Strega
  | Svara

  Berit Wallin – heter hon inte så, hon veterinären som är ögonspecialist på Strömsholm? Hon borde kunna ha en åsikt om Brunos syn kan man tänka?
  *Hmm, funderar vidare*

  • prickigahunden
   | Svara

   Ja Berit ja, men är hon inte i pension? Jag tänker att om man kan göra en undersökning liknande BAER fast på synen ist f hörseln? Kanske kan googla fram nåt….?

   Vad jag vet så ger ju ögonlysningen info om själva ögat. Jag är inte säker på att problemet sitter där. Han ser ju väldigt bra ibland verkar det som!!!

 2. Clifford & Dizzy´s matte
  | Svara

  Stackarn, det är ju inte roligt att det kommer något lukt eller något som man inte sett på håll som plötsligt dyker upp.

  • prickigahunden
   | Svara

   Jag som nu har progressiva glasögon vet precis hur det känns när man inte ser eller bara suddigt och plötsligt är det nåt/nån där!!

 3. prickigaprinsessan
  | Svara

  Men lilla gubben, nu vill vi ha glada nyheter. stackarn 🙁

 4. prikkeprinsessa
  | Svara

  Stakkars. Min forrige dalmatiner hadde synberøvelse,og en dyrlege med syn som fagfelt hjalp oss.

Leave a Reply