Nu har du chansen!

with Inga kommentarer

VÄLKOMMEN TILL SATS – SYNALIA TRAINING SYSTEM
med Kayce Cover, USA

Har du drömt om att bättre kunna förstå vad ditt djur försöker säga dig? Upplever du att du hela tiden måste säga åt djuret och att det bara inte verkar förstå dig? Skulle du vilja kunna utbyta information med ditt djur och vara säker på att ni förstår varandra?

Nu har du chansen att lära dig mer om en träningsmetod som öppnar upp en tvåvägskommunikation mellan dig och ditt djur eller de djur du sköter om. Metoden heter SATS som står för SynAlia Training System och har utvecklats av den professionella amerikanska djurtränaren Kayce Cover. Syn Alia är en förkortning av ”Synergistic Alliances” (grovt översatt ”Samverkande Allianser”) – SATS ”Syn Alia Training Systems”

Filosofin bakom SATS är att djur generellt har en stor inlärningsförmåga och känner ansvar, att de kan lära sig att förstå olika begrepp, koncept och beteenden, och kommandon för detta. Djuren kan dessutom sätta sig själv i förhållande till dessa med rätt guidning av sina tränare/ägare. SATS bygger på ett ömsesidigt ansvarstagande, respekt och nytta. SATS leder till en ”Samverkande Allians” där ”laget” (samarbete) blir viktigare än summan av de olika delarna.

Kayce Cover är ursprungligen delfintränare och har arbetat med olika slags havslevande däggdjur, apor, noshörningar, vargar och andra i djurparklevande djur men även med våra vanligare husdjur som hund, häst och katt. Under 20 år har hon utvecklat och finslipat metoden och idag finns ett 70-tal, av Kayce, certifierade tränare i USA, Nederländerna, Storbritannien, Tyskland och Japan.

SATS bygger på positiv förstärkning men har en egen inlärningsmetodik – utarbetad av Kayce. Den går att använda på alla djur, tama som vilda, och du når dina första resultat på bara några minuter. Att bli fullärd inom metoden kräver dock att man genomgår alla stegen i utbildningen (12 st). Efter introkursen kan du dock arbeta med dina egna djur och i viss mån även med vänners eller t ex dina klienters djur.

Den 10-12 september 2010 har du chansen att träffa Kayce och gå introkursen som är på 3 dagar för henne på Mölntorp gård utanför Eskilstuna. Kursen är på engelska men Kayce talar tydlig och lättförståelig engelska. Den teoretiska delen kan man med fördel läsa i kompendiet, det man behöver under kursen lär man sig på plats. Självklart kommer vi att hjälpa till med översättning av vissa nyckelord.

Om du vill fördjupa dig omgående finns möjlighet att helgen efter – den 17-19 september – gå fortsättningskursen. Här är det en fördjupning i en av delarna, Perception Modification – som står på schemat.

Mer info om kurserna hittar du på https://www.prickigahunden.se/sats.html

Vi hoppas kunna bjuda hit Kayce med jämna mellanrum så att du vid ett senare tillfälle kan gå fortsättningskurserna om du så önskar.
Vill du veta mer om Kayce och metoden besök hennes hemsida http://www.synalia.com

Varmt välkommen till ett nytt sätt att träna och kommunicera med djur!

VÄLKOMMEN TILL SATS