Nytt dragförsök

with Inga kommentarer

Igår blev det ett nytt dragförsök med hundarna. Denna gång utgick vi ifrån att skaklarna hänger efter hunden och hade ett meterlångt (kort) koppel plus en expander mellan hund och skaklar. Eftersom det inte finns nåt stag har vi satt ihop skakeländarna med en karbinhake och så hakar vi kopplet i det. Funkar. Hundarna verkar inte bry sig om att allt ligger på backen eller hänger i luften så länge det inte åker in i rumpan på dom.

Som förra gången drog vi –  denna gång jag – pulkan första biten så hundarna kunde rasta av sig ordentligt och vi tagit oss nerför första riktigt branta backen. Hundmöte hann vi också med och det gick bra eftersom jag kunde gå av vägen med pulkan efter.  Så länge Bruno gick pulkan så skällde han ingenting! Tror den triggar jakten i honom när den är framför och retas……

Först ut att dra var Qilaq som glatt gick i täten med pulkan efter sig. Denna gång fick hon även dra i en uppförsbacke och då passade jag på att filma.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=2VOO65TGXYs&w=420&h=315]

Sen fick hon i omgångar dra själv och få hjälp att dra. Hon orkade ganska länge faktiskt. Värre var det nog för matten som joggade med i hundens takt….. Medan Qilaq drog på fick mina gå i midjebälte och en bra bit bakom. Och de fick dra hela tiden….. Olika stilar som man kan se: Bruno stadigt framåt i jakten på pulkan före oss, Nilaq mer tjoho.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=wX9V7qdlczk&w=420&h=315]

Sen blev syster trött och då fick Nilaq dra en stund. Även här en uppförsbacke som Eva filmade. (ligger på facebook så ingen film här tyvärr)

Nilaq drar 120207

Sen drog Qilaq igen resp Eva då resten av rundan faktiskt. Allra sist ut var Bruno. Han var nog trött då efter att ha sprungit efter pulkan så länge men sista lätta backen upp mot parkeringen fick han ta med Evas hjälp.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=NFqbrDNDyZc&w=420&h=315]

Det märks att hundarna blir väldigt nöjda även om det egentligen bara är en “aktiv promenad”.  Ska försöka få till fler tillfällen så länge snön finns kvar =)