Omvårdnadstid

with Inga kommentarer

I början på december var jag till veterinären med Frans vilket jag skrev om i detta inlägg Nu var det återbesök för Frans och jag bokade samtidigt ett besök för Nilaq eftersom det är något som är fel fast jag inte kan sätta fingret på vad.

Veterinären konstaterade att Frans kändes bättre och mindre spänd, inte lika öm på kontrollpunkterna, starkare puls. Sen var det en massa frågor och det mesta var ju bättre eller har börjat ändrat sig åt det bättre. Magen är det som tar längst tid sa hon. Han fick nålar igen, denna gång fler och på fler meridianer.

20160112_13551920160112_13552820160112_135539

Jag ska fortsätta med maten och så ser vi hur han mår om ett tag.

Sen var det Nilaqs tur. Vi började med enkäten och det blev en del frågor och följdfrågor. Sen skulle hon gås igenom. Hon hade under tiden med Frans hållit sig nära och buffat och lagt sig i vägen… men nu ville hon bara bort och det med besked. Vi försökte ha Nilaq på bordet men det gick inte, hon försökte bara hoppa ner hela tiden. Och på golvet halkade hon runt när hon skulle kännas igenom. Så vi hamnade i väntrummet på gångmattan till slut.  LIlla skruttan tyckte det var jättejobbigt med hela undersökningen trots att jag försökte förvarna och berätta vad som skulle göras. Det gjorde väl inte ont men hon hatar att sitta fast och nu blev det ju en del hållande även om hon efter ett tag slappnade av. I alla fall så var hon inte öm i höfter eller rygg däremot reagerade hon på tryck längs flera meridianer. Knappt kännbar puls och bleka slemhinnor. Fortfarande lite svullen efter löp men inga tecken på inflammation. Fint hjärta, lungor, mage. Framme så var hon svullen i bicepssenan och det benet ville hon inte sträcka ut framåt heller annars bra rörlighet i benen. Knölarna fick jag visa, de är ju inte så stora men de satt – visade det sig – även de längs en meridian. Så vart eftersom klarnade bilden för veterinären mer och mer. Många olika diffusa symptom men allt hänger ihop. Så det blev en hel del nålar även på Nilaq. Hon satte nålar bl a för levern och aktiverade en av de djupa meridianerna som går via livmodern och armvecken till bröstkorgen. Matsedel och mer info ska komma på mejlen även denna gång. Veterinären trodde det skulle behöva jobbas med flera saker och det kan bli mycket att köra parallellt så vi får prova oss fram och kanske tar vi en sak i taget = många behandlingar. Hormonerna, knölarna, levern och så senan. Nålarna var helt okej enligt Nilaq och efteråt var hennes puls lite starkare. Troligen får vi köra varje vecka ett tag om Nilaq orkar med det. Så nu är det bara att vänta….

Hundarna sov väldigt gott i natt och 3.30 skulle Frassemannen ut och tömma blåsan. Det var länge sen han var så akut kissnödig men nu satte väl nålarna igång något igen. Bägge var glada och pigga på morgonpromenaden och idag är det jobba hemma för mig så de kan vila så mycket de vill.