Pälshund

with 10 kommentarer

Kan meddela för de som undrar (?) att Nilaq nu fäller. Eftersom hon fällde och bytte till sommarpäls i januari borde det inte vara så farligt nu efter bara några månader tänkte jag. FEL!!! Försöker kamma henne en stund varje dag vilket tolereras men inte gillas. Drar även de tussar som sticker ut under promenaden men då blir hon snabbt irriterad =/ Bruno jagar gärna tussarna när de flyger iväg….  Så nu är det “en ica-kasse” på 2 dagar som rasar av och hemmet ser ut att vara täckt av spindelväv…. Själv ser jag ut som en björn eftersom vi sover i samma säng och ja, där är det mycket hår nu…. Får ta en ordentlig omgång i tvättstugan om någon vecka med extra torktumling (hoppas den inte storknar) så är det nog okej igen. Det är trots allt bara 2 ggr om året. Och som vanligt funderar jag på om man ska skicka iväg ullen på kardning och spinning? Den är så lätt och mjuk och varm, skulle bli kalasvantar, sockor osv. Och det är ca 2 kg hon tappar, så det är rejält med ull. Nu ser hon så liten och spinkig ut, men hon har faktiskt lagt på sig lite sen i vintras då hon var en sparris. Men vi går ju längre och mer i skogen och hon har fått börja klövja.

PS Istället för att longera idag satsade malamuten på en hare som hon jagade genom koloniträdgårdarna. Oförberedd tappade jag rullkopplet =(  Jag var inte glad och hon stissig så träningen gick inte alls.  Midjebälte får det bli igen några dagar.

10 Responses

 1. prickigaprinsessan
  | Svara

  Synd att min moster inte längre är i livet, hon hade gladeligen tagit emot pälsen och stickat vantar till dig 🙂

  • prickigahunden
   | Svara

   Verkligen synd. Tror det är ett hantverk som håller på att dö ut?

 2. Oj då, kan tänka mig hur mycket det är :-D. Min lilla fäller ju hon med men det är inte ens i närheten av vad det blev efter den stora fina nuffen :-). Men finns det inte någon sida på näten, spin dottern min eller något liknade? Sparar du tillräckligt länge kan det ju bli en varm vinter tröja :-p

  • prickigahunden
   | Svara

   Jag sa googla lite och se. Men då får det nog bli vårfällningen som är tjockare och längre hårstrån =)

 3. prikkeprinsessa
  | Svara

  Det var mye pels ja:)

 4. dalmatinerna
  | Svara

  Tack för detta inlägget nu ska jag sluta gnälla över att mina fäller 😉

 5. Monica
  | Svara

  Ja sånt där slipper vi om än jag har en massa vita hår inbakade i allt. Men birmorna är faktiskt värre när de fäller än prickarna! Mina köksgardiner är fulla i birmahår märkte jag, de gillar ju att sitta på fönsterbrädan.

  • prickigahunden
   | Svara

   Ja sen katterna flyttade har hårmängden säkert minskat med 50% 😉
   Frågan är ju vad som är värre – 2 veckor med all ull på en gång eller konstant lite kort och vitt……? Det är väl stora fördelen med klipp o trimraser!!

Leave a Reply