Pausa ibland

with Inga kommentarer

Oj  vad tiden går fort, redan maj! Allt ljusare kvällar och faktiskt ganska bra med värme…..

I april blev det en paus. Är det något jag lärt mig genom åren så är det att ta pauser från vardagen under både vår och höst förutom som traditionen bjuder under sommar och jul. Och jag älskar dessa små pauser när man egentligen bara är borta ett par dagar men om det är att man byter miljö eller att man ffa inte är hemma som gör sån skillnad? Nyttigt och härligt är det!

Nu blev det Värmland,  en stuga i Glaskogen mellan Arvika och Årjäng. Vacker natur med kuperad terräng, massor med sjöar och  massor av frisk luft.  Och så här innan säsongen är igång – nästan inga människor.  En stor tomt med huset 200 m från vägen och skogen bakom – kan det blir bättre? Hundarna njöt av det,  katterna med och jag med! Det blev lite utflykter och härliga promenader men mest njöt jag av tystnaden och ensamheten. Eller ja, jag hade ju med mig en mänsklig reskompis att prata med men annars var det inte många man såg. Vid ett tillfälle när vi kört lite vilse på småvägarna och faktiskt gärna hade träffat på nån hittade vi slutligen en person som visade sig vara en tysk. Lite otippat men så kändes hela veckan….. lite otippat och hemligt.

Inte allt gick dock enligt plan, t ex tyckte Nilaq att det var alldeles för spännande med skogen och alla djuren så efter första dagens springande fick det bli lina på ute när jag inte kunde hålla ögonen på henne 100%. Bruno kunde dock gå lös mest hela tiden (utom möjligen då vi promenerade längs med vägen). Han blev väldigt förtjust i sädesärlorna som vippade med sina fjädrar och sen retfullt flög iväg när han kom sättandes. Katten Leo tog en egen semester från oss och vem vet vad han hittade på. Jag hade sagt åt bägge katter att vara inne igen  till lördag. Morgan fryslort kom in efter 5 minuter medan Leo machokatt höll sig väl utom synhåll. När han gav sig till känna igen hängde han i toppen på en gran! Det tog över ett dygn innan jag fick ner honom igen på lördagen med hjälp av en lång stege som vänliga grannar lånade ut. Och sen var han glad att vara inne och äta och sova igen.  En nöjd katt är verkligen en NÖJD katt. Morgan var iofs också nöjd men han valde ju snabbt värmen framför friheten….

Annars är det som det brukar vara på vårkanten. Jobbet rullar på, det märks att folk är ute mer med sina hundar och då upptäcker de både olater och hältor hos sina hundar. Eller om de tränar så hårt nu utan att värma upp ordentligt? Det slarvas ju gärna med uppvärmningen eftersom hundarna inte direkt visar att de behöver det men sträcker sig gör de ju om de är kalla och så står man där med en skadad hund! Och när man nu möter många fler ute på promenaden blir det även uppenbart om hunden behöver jobba mer med lydnaden eller tryggheten i hundmöten t ex.

Annars är rallylydnaden avslutat. Eleverna var jätteduktiga och mycket nöjda med kursen, det tackar vi för! Nu har de 22 skyltar och även lite olika banor att träna på. Fortsättning följer…