Räven raskar

with Inga kommentarer

Bor man i en storstad – Stockholm räknas ju dit – räknar man egentligen inte med större vilt än kaniner och råttor (jag tycker nog råttor ingår i begreppet vilt). Men här har vi räv. Det finns två och den ena har vi mött flera gånger på morgonpromenaden. En ung hane ser det ut att vara, fin är han, smidig och välnärd. Det finns ju gott om mat här tack vare att soporna ofta lämnas på backen som råttorna smaskar i sig. Han är iInte särskilt skygg heller. De gånger jag sett han har han noterat hundarna men först när de visat intresse – Nilaq går ju igång på honom – springer han sin väg. Första gången sprang han inte så långt utan stannade och väntande en stund på gräsmattan tills han insåg att vi trots allt gick den vägen. Andra gånger har han bara travat i en båge runt oss. Han tycks förstå att många hundar är kopplade. Vid ett tillfälle satte en vinthund efter honom men han sprang in mellan båtarna i marinan och så var den saker klar. Det ska även finnas en äldre hona, kanske hans mamma? vid kyrkan. Där bor det också mycket mat och utsikten är fin. Nån gång har rävhanen travat över bron, så där nonchalant som unga pojkar kan vara. Man får hoppas att han hittar en flickvän så det blir mer räv och färre råttor i området.

Annars har veckan varit både lugn och välfylld på en och samma gång. Trots stundande jul har jobben fortsatt strömma in. Delvist beror det nog på att vädret just nu är det värsta för ledproblem, fukten och ett par plusgrader sliter hårt.

Vädret har också tagit på Bruno. Han har varit mer halt ett tag och även om han var på behandling i förra veckan och det släppte en hel del är han fortfarande lite mindre bra än innan temperaturen föll mot nollan. Det vore ju bra om det kunde bli under -5 så fukten binder och lederna mår bättre igen!! På måndag ska han få prova vattentrask. Jag tror egentligen inte att det kommer att funka med honom men vill ändå testa. Sen har vi planerat in simning framöver.

Eftersom det kom en liten skatteslant har hundarnas julklappar inhandlats: Bruno har fått ett nytt täcke. Efter ett långt velande fram och tillbaka blev det ett back on track regntäcke. Tog med det gamla täcket för att mäta storlek och det blev bra. Egentligen är storleken (55 cm) för liten så t ex huvan passar inte alls men i övrigt sitter täcket som en smäck. Eftersom det är ofodrat är det bra mycket smidigare än det gamla. Nu har han ju sina fleecetröjor att ha under om det blir kallt men Bruno är ju inte frusen av sig. Och han verkar trivas i täcket. Det känns lite som en skaljacka i tyget så fattar ni hur smidigt det är.

Betydligt svårare var det att hitta en bra julklapp till Nilaq. Det slutade med att hon fick en wubba. Det är inte alldeles lätt att hitta något till damen eftersom hon inte är rädd om saker direkt utan helst sliter sönder. Täcken behöver hon inte, en riktig dragsele verkar vi inte behöva denna “vinter” heller. Men leksak är ju inte fel. Särskilt i inkallningsträningen som ständigt pågår. Nu hittade jag en vatten-wubba som jag tyckte passade, tjock orange bävernylon, ingen pip och mjuk boll innanför…. Den är helt mosad efter 2 promenader men lever fortfarande. Väldigt uppskattad blev den.  Så med klapparna redan utdelade blir det märgben på julafton tror jag.  Aldrig fel liksom.

Just nu försöker jag hitta fler deltagare till helgkursen i TTouch. Jag är så fascinerad av att se hundar förändras under bara en helg och tycker verkligen att kursen är super. Nu är det 3e intron på bara 12 månader och alla har varit så nöjda. En fortsättning har vi också hunnit ha. Men av nån anledning blev det på denna kurs, som går 21-22 januari i Västberg, stopp efter de första anmälningarna. Nåja, det är några dagar kvar innan jag måste avboka lokalen så jag tror ju det ska komma in fler. Mer info om kursen utifall du är intresserad hittar du på hemsidan. Eller läs gärna vad Eva Bodfält skrev i sin blogg efter sitt deltagande med Zakk.

Ha en trevlig 4e advent, snart har vi midvinter och sen blir det ljusare igen!