Redan september

with Inga kommentarer

Hej vad tiden går. Hinner inte uppdatera som jag skulle vilja men så är det ibland. Därför blir det lite olika saker denna gång…

Lill-Loppans kind läker. Bilden är flera dagar gammal, nu växer pälsen ut och skorpan är helt borta. Och det är full fart igen =)

Valpkursen började i måndags och det var 5 förväntansfulla hundägare med sina valpar som samlades i Tanto. Roligt nog 2 vattenhundar, en spansk och en portugisisk och sen en salig blandning med grand danois, yorkshireterrier, dansk-svensk gårdshund och en sjätte hund, en blandis, kommer nästa gång. Och i nästa vecka startar en grupp till. Och där finns platser kvar!

Dagen innan, på söndagen, var jag på kurs i Bålsta. Riekje van Zanten höll en kurs i TTouch/TTeam. Detta är en sorts kroppsterapi som bygger dels på rörelsearbete, lite som sjukgymnastik, dels på massage. Används mycket på hästsidan men passar alla inkl människan. En intressant och lärorik dag med mycket tips och idéer att testa och ta till sig.

Kroppslindor, eller body wraps, används också som en del i terapin. Mer info på engelska på http://mekuti.co.uk/bodywraps.htm (bilden lånad därifrån). Info på svenska hittar du på http://www.tellingtonmetoden.se/home.html. Har hunnit testa på ett par hundar och tyckte mig se en skillnad. Ena hunden blev alldeles lugn när den fick en linda och det var häftigt. Tror det kan vara mycket användbart!! Bruno kommer att få testa detta.

Mindre roligt var att en av valpägarna på kursen råkat ut för en otrevlig situation. En av de anställda /ägaren? i en stor zoobutik på södermalm hade lyft den reserverade valpen som i panik huggit mot ansiktet. Reaktionen hade varit att mannen drämt valpen i backen och tryckt till den. Hur kan man chocka en valp så? Om man nu absolut måste lyfta en främmande hund måste man väl först läsa av hunden och kanske fråga ägaren om det är okej? Eller ser även butikspersonal hundar som saker? När det dessutom handlar om en ras som är reserverad mot främmande…..?!? Och hundägaren trodde att det var så man ska behandla hundar och hade så fort hunden varvat upp tryckt ner valpen i backen…. När ägaren hört min syn på saken och vad jag tyckte man bör göra om valpen blir lite “ostyrig” blev h*n väldigt fundersam, men tog till sig infon. Jag fick senare ett mejl om att h*n kände att “mitt” sätt var det som passade bäst till den egna personligheten. Att avleda istället för att konfrontera kommer att leda till ett lyckligare hundägande i längden.  Med en tillitsfull relation till vovven som lär sig lita på sin ägare.  Som det ska vara!! Men det är fruktansvärt att detta gammeldags “fascistiska” sätt att behandla hundar på lever kvar så envetet…..